Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδριάζει αύριο Τρίτη (9/7) για να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι σημαιοφόροι (ένας άνδρας και μία γυναίκα) της Ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως φαίνεται όμως, αυτή τη στιγμή τα φαβορί για να έχουν αυτή την τεράστια τιμή είναι η Μαρία Σάκκαρη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Με τον Μίλτο Τεντόγλου να έχει αρνηθει για λόγους ανωτέρας βίας να είναι σημαιοφόρος, ο Γιάννης είχε ήδη ξεχωρίσει για να είναι ο άνδρας σημαιοφόρος, δηλώνοντας ότι θα ήταν σπουδαίο να το ζήσει αυτό. Με βάση πλέον αυτά που είναι γνωστά, η γυναίκα αθλήτρια που θα κρατάει την σημαία θα είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο9 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι πάντα αυτή που μπαίνει πρώτη στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, ως η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Θα ήταν τιμή μου»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το παιχνίδι με την Κροατία μίλησε για το ενδεχόμενο να κρατά την ελληνική σημαία στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές. Αν είμαι σημαιοφόρος θα είναι σπουδαίο, αν όχι… ΟΚ. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να είμαι πιο υγιής και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι. Θα απολαύσω κάθε στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.