Στην πολιτική ομάδα του Βίκτορ Όρμπαν, Πατριώτες για την Ευρώπη, εντάσσεται η Μαρίν Λεπέν και πλέον ο στόχος του Ούγγρου πρωθυπουργού όχι μόνο παίρνει σάρκα και οστά, αλλά με βάση τα τελευταία στοιχεία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 80 ευρωβουλευτές πίσω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών των Πατριωτών προέρχονται από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με τον αριθμό τους να φτάνει τους 30. Ακολουθεί το κόμμα του Όρμπαν, το FIDESZ με 11, η ιταλική LEGA με 8, το κόμμα ΑΝΟ της Τσεχίας με 7, το αυστριακό FPÖ me 6, με επίσης 6 το PVV από το Λουξεμβούργο, το ισπανικό VOX με 6, το βελγικό Vlaams Belang με 3, το πορτογαλικό Chega με 2 και από τη Δανία το  Dansk Folkeparti με 1. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς να διαμορφωθούν πλέον οι  κατακερματισμένες και διασπασμένες ακροδεξιές δυνάμεις εντός του ΕΚ με το ECR της Τζόρτζια Μελόνι να έχει χάσει δυνάμεις και το ID να τείνει να εξαφανιστεί.

Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος συνεχίζει την… «επιχείρηση ειρήνης» αφού μετέβη στην Κίνα, κατευθύνεται πλέον προς την Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες πιθανόν θα έχει συνάντηση με Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αργεντινή.

Τα «ηγετικά» ταξίδια του Όρμπαν έχουν προκαλέσει δυσφορία στις Βρυξέλλες, οι οποίες ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ακρόαση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου στο Στρασβούργο.