Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών δείχνουν πως η Ουκρανία είναι προτεραιότητα

Βρετανία: Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών δείχνουν πως η Ουκρανία είναι προτεραιότητα

Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Ουκρανίας Τζον Χίλι και Ντέιβιντ Λάμι, επισκέφθηκαν την Ουκρανία και χώρες με στενή εμπλοκή στον πόλεμο με τη Ρωσία αντίστοιχα.

Ο νέος υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Τζον Χίλι υποσχέθηκε την προμήθεια περισσότερων συστημάτων πυροβολικού, πυρομαχικών και πυραύλων στην Ουκρανία, τονίζοντας την συνέχεια στην υποστήριξη του Λονδίνου προς το Κίεβο κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Οδησσό.

«Μπορεί να υπήρξε αλλαγή κυβέρνηση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενωμένο για την Ουκρανία», δήλωσε με λογοπαίγνιο ο Τζον Χίλι στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον διορισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενημέρωσε τον Τζον Χίλι, όπως και τον επίσης νεοδιορισθέντα ολλανδό ομόλογό του, για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε το Κίεβο κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου δεσμεύθηκε για την αποστολή 24 F-16 στην Ουκρανία «χωρίς καθυστέρηση». Ο Τζον Χίλι διαβεβαίωσε ότι ένα σημαντικό πακέτο βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο θα αποσταλεί στην Ουκρανία εντός των προσεχών 100 ημερών.

O νέος υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Λάμι.

Αντίστοιχα ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι επισκέφθηκε τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία

Μετά από μια βραδιά που πέρασε με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ η περιοδεία του Λάμι μεταφέρθηκε στο βουκολικό περιβάλλον της εξοχικής έπαυλης του Υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι. Μετά από μερικές ώρες συνομιλιών, επέστρεψε στο αεροπλάνο για μια σύντομη πτήση βόρεια προς ένα από τα νεότερα μέλη του ΝΑΤΟ, τη Σουηδία.

Ο λόγος είναι η Ουκρανία. Μαζί με τη Βρετανία, και οι τρεις χώρες παίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη της πολεμικής προσπάθειας του Κιέβου. Με τον νέο υπουργό Άμυνας Τζον Χίλι να βρίσκεται στην Οδησσό, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σερ Κιρ Στάρμερ, απόλυτου νικητή μετά τις βρετανικές εκλογές, θέλει να τονίσει ότι η δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία θα παραμείνει ακλόνητη.

Ο Ντέιβιντ Λάμι το πήγε έν βήμα παραπέρα λέγοντας πως «Θέλουμε να διπλασιάσουμε τη δέσμευσή μας για την Ουκρανία». «Θέλω να επανεκκινήσω τόσο τη διμερή μας σχέση όσο και τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε, προσθέτοντας μια αναφορά στην – ακόμα μάλλον θολή – υπόσχεση των Εργατικών να συνάψουν ένα νέο σύμφωνο ασφαλείας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Sports in

Το μέλλον ανέτειλε…

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κοιτάζει ψηλά και στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024