Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σε απόγνωση οι αγρότες στον Λαγκαδά - Τους κλέβουν τους μετασχηματιστές, «οι καλλιέργειες καταστρέφονται»

Σε απόγνωση οι αγρότες στον Λαγκαδά – Τους κλέβουν τους μετασχηματιστές, «οι καλλιέργειες καταστρέφονται»

«Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας», τονίζουν οι αγρότες από τον Λαγκαδά, μετά την τέταρτη φορά το τελευταίο έτος που εκλάπησαν οι μετασχηματιστές από τις καλλιέργειες τους

Έκπληκτοι αλλά και εξοργισμένοι είναι για άλλη μια φορά οι αγρότες στην περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως καταγγέλλουν, αντιλήφθηκαν ότι άγνωστοι έκλεψαν συνολικά επτά μετασχηματιστές του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης, από πυλώνες του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης στις καλλιέργειές τους.

«Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Μόλις πριν από έναν μήνα είχαν αντικατασταθεί, καθώς συνολικά έχουν κλαπεί, μόνο για φέτος, τέσσερις φορές», επισημαίνει o αγρότης από τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης Γιώργος Αλμπάνης.

«Είμαστε σε απόγνωση»

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αγρότης σημείωσε πως «το πιο τραγικό της υπόθεσης, είναι ότι καθημερινά κάνουμε περιπολίες μόνοι μας, που από ό,τι φαίνεται γνωρίζουν οι δράστες, αφού επέλεξαν να χτυπήσουν από τις 3:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, που υπήρξε ένα κενό και δεν πραγματοποιούνταν περιπολία».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αγρότες της περιοχής έχουν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και το ΔΕΔΔΗΕ, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. «Την προηγούμενη φορά έκαναν 13 ημέρες να αντικαταστήσουν τους μετασχηματιστές και δεν ήταν καλοκαίρι με τόσο υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη ανάγκη για να ποτίσουμε τις καλλιέργειές μας. Σήμερα τα ξημερώματα μάλιστα έκλεψαν και τον μετασχηματιστή του υδραγωγείου στη Γερακαρού και έμεινε το χωριό δίχως νερό. Φτάνει πια, έχουμε αγανακτήσει δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα», τόνισε ο κ. Αλμπάνης.

Η κατάσταση του μετασχηματιστή μετά την κλοπή

«Οι καλλιέργειές μας καταστρέφονται»

Συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε σε απόγνωση, δεν μπορούμε να ποτίσουμε ενώ μας περιμένει καύσωνας τις επόμενες ημέρες. Έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, είναι η τέταρτη φορά το 2024 και από τον περασμένο Οκτώβριο η έκτη, που καταστρέφουν τους μετασχηματιστές για να πάρουν τον χαλκό. Οι καλλιέργειές μας καταστρέφονται. Έχουμε καλαμπόκι, ηλιόσπορους, τριφύλλι, βαμβάκι και οπωροκηπευτικά. Όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν εάν δεν ποτίσουμε άμεσα».

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν μήνα, άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιά χιλιάδων ευρώ καθώς είχαν κλέψει τον χαλκό από περίπου 10 μετασχηματιστές που ήταν τοποθετημένοι σε πυλώνες επτά χωριών στην περιοχή του Λαγκαδά.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024