Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Φαραντούρη: «Από μικρή έλεγα στους φίλους, ότι όταν μεγαλώσω θα σας καλώ στις συναυλίες μου»

Μαρία Φαραντούρη: «Από μικρή έλεγα στους φίλους, ότι όταν μεγαλώσω θα σας καλώ στις συναυλίες μου»

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αναπολεί στιγμές από το καλλιτεχνικό παρελθόν της.

Η Μαρία Φαραντούρη ετοιμάζεται για τη μεγάλη της συναυλία με τον Τσαρλς Λόιντ στις 18 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Η καλλιτέχνης με την σπουδαία διαδρομή σε όποια χώρα του πλανήτη κι αν έχει ταξιδέψει πάντα επέλεγε να τραγουδάει στην ελληνική γλώσσα, μεταφέροντας την αυθεντική ελληνική παράδοση και την ποίηση των Ελλήνων ποιητών.

Η συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη

«Όταν ήρθε η χούντα, μου έστειλε ο Μίκης ένα σημείωμα να φύγω στο εξωτερικό. Και όταν πήγα στο Παρίσι, μου πρότειναν να γίνω Γαλλίδα τραγουδίστρια για να τραγούδώ στα γαλλικά, αλλά δεν δέχτηκα, δήλωσε στην Κυριακάτικη Απογευματινή όπου έδωσε συνέντευξη.

«Είπα ότι θα τραγουδώ μόνο στη γλώσσα μου, επειδή τραγουδώ την ποίηση των μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Αυτό ήθελα να προσφέρω. Από 16 ετών έως σήμερα, που είμαι 76, με καλούν σε όλο τον κόσμο και τραγουδάω ελληνικά. Έχω δημιουργήσει μια παράδοση ελληνική.

Καμιά φορά τραγουδάω και 1-2 τραγούδια στα γερμανικά ή αγγλικά. Αλλά η γλώσσα είναι αυτή που κάνει μεγάλο το τραγούδι μας. Τους γνωρίζω την αυθεντική ελληνική παράδοση και αυτό έχει εισχωρήσει σε όλον τον κόσμο»

Ημουν τόσο σίγουρη ότι θα ασχοληθώ με το τραγούδι

Η Μαρία Φαραντούρη από παιδάκι ήξερε ότι θα γίνει τραγουδίστρια και το όνειρό της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν την ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Τότε δεν φανταζόμουν αυτήν την καριέρα που έχω κάνει σήμερα. Ομως από μικρή γνώριζα ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική. Οταν παίζαμε στις αυλές ως παιδάκια έλεγα στους φίλους μου ότι όταν μεγαλώσω θα τραγουδάω και θα σας καλώ στις συναυλίες μου.

Ημουν τόσο σίγουρη. Μετά μου έλεγαν να σπουδάσω κλασικό τραγούδι και προσπάθησα. Αλλά με βρήκε ο Μίκης στα 16 μου και με πήρε κοντά του. Μπήκα στην ορχήστρα του και έτσι άρχισε το μεγάλο μουσικό ταξίδι μου, που κρατάει μέχρι τώρα.»

Δεν συνάντησα δυσκολίες

«Ο Μίκης ήτάν ένας εκρηκτικός, χειμαρρώδης άνθρωπος με σπουδαία έμπνευση. Για εμάς όλους ήταν ο μέντοράς μας. Και κοντά στον Μίκη γνώρισα και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Πολλές φορές έλεγε ο Μάνος: “Μίκη, θα μου δανείσεις για λίγο το βιολοντσέλο σου;”. Και έτσι πήγαινα και στον Μάνο. Πάντα με καλούσε για να τραγουδήσω. Κι εγώ είχα πάντα μικρές δραπετεύσεις από τον Μίκη. Ο Μίκης με διαμόρφωσε στο πώς βλέπω τον κόσμο και στο πώς σκέφτομαι ως άνθρωπος και ως τραγουδίστρια», θυμάται.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024