Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Νίκολας Κέιτζ αποκαλύπτει 1 πράγμα που φοβάται ότι θα συμβεί μετά τον θάνατo του

Ο Νίκολας Κέιτζ αποκαλύπτει 1 πράγμα που φοβάται ότι θα συμβεί μετά τον θάνατo του

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Αδίστακτα πρόσωπα», Νίκολας Κέιτζ, παραδέχτηκε τη φοβία του σε συνέντευξή του στο The New Yorker.

Ο Νίκολας Κέιτζ ανησυχεί ότι το Χόλιγουντ θα «κλέψει» το πρόσωπο και το σώμα του μόλις πεθάνει.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Αδίστακτα πρόσωπα» παραδέχτηκε τη φοβία του σε συνέντευξή του στο The New Yorker και, ενώ ανησυχεί πρωτίστως για την ολοένα αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το Χόλιγουντ, ο Κέιτζ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για viral διαδικτυακά memes από το 2009 – και ακόμα δεν το έχει συνηθίσει.

«Όταν υπέγραψα για να γίνω ηθοποιός, δεν είχαμε το διαδίκτυο. Δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα με κάμερες. Δεν ήξερα ότι αυτό θα μου συνέβαινε»

«Απλά θα κλέψουν το σώμα μου και θα κάνουν ό,τι θέλουν με αυτό μέσω της τεχνητής νοημοσύνης … Θεέ μου, ελπίζω να μην είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Έχω μιλήσει πολύ έντονα γι’ αυτό», δήώσε ο Κέιτζ στο πρακτορείο.

«Δεν θέλω να κάνετε τίποτα με αυτό»

Ο Κέιτζ έχει πρωταγωνιστήσει σε 120 ταινίες και έχει υποδυθεί σχεδόν κάθε αρχέτυπο που υπάρχει, από απερίσκεπτο ήρωα και καρδιοκατακτητή μέχρι κακόβουλο βαμπίρ. Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει υποδυθεί έναν πολυμήχανο κλέφτη – και έχει δει το πρόσωπό του να υφίσταται κλοπή στην οθόνη στο παρελθόν – ανησυχεί τώρα για το αν η ζωή μιμείται την τέχνη.

Ο ηθοποιός δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι «γοητεύονται από τους αστέρες του κινηματογράφου»,  αλλά ουσιαστικά τους κάνουν meme – μόνο και μόνο για να τους «ξεφορτωθούν και να πάνε στον επόμενο»

«Και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι, ξέρετε, πού θα καταλήξει η αλήθεια των καλλιτεχνών;» ανέφερε ο Κέιτζ. «Θα αντικατασταθεί; Θα μεταμορφωθεί; Που θα είναι ο χτύπος της καρδιάς της; Θέλω να πω, τι θα κάνετε με το σώμα και το πρόσωπό μου όταν πεθάνω;».

«Δεν θέλω να κάνετε τίποτα με αυτό», συνέχισε ο ηθοποιός.

Ο Κέιτζ δεν είναι ο μόνος σταρ που ανησυχεί για την χρήση του ομοιώματός του, η οποία αποτέλεσε βασικό θέμα των περσινών διαπραγματεύσεων της SAG-AFTRA με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον κάλεσε προηγουμένως τους ηθοποιούς να απορρίψουν τα συμβόλαια που περιέχουν τις λέξεις «για πάντα».

Ο Νίκολας Κέιτζ στην αρχική σκηνή του meme You Don’t Say, από την ταινία Vampire’s Kiss (1988).

Ta memes

Ο Κέιτζ είναι ήδη εξοικειωμένος με την παραμόρφωση και την εκμετάλλευση του προσώπου του, καθώς αποτελεί πρότυπο για viral memes εδώ και 15 χρόνια. Ένα μοντάζ με τις πιο μανιώδεις σκηνές του έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές και ένα φόρουμ στο Reddit που δημιουργήθηκε προς τιμήν του έχει 153.000 χρήστες.

Ο ηθοποιός δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι «γοητεύονται από τους αστέρες του κινηματογράφου»,  αλλά ουσιαστικά τους κάνουν meme – μόνο και μόνο για να τους «ξεφορτωθούν και να πάνε στον επόμενο». Ο ίδιος ο Κέιτζ εξακολουθεί να προσανατολίζεται στο πώς ακριβώς θα «σερφάρει» καλύτερα σε αυτό το κύμα.

«Κάποτε είχα τον έλεγχο αυτού του κύματος. Δεν νομίζω ότι το ελέγχω πια», δήλωσε στο New Yorker, προσθέτοντας: «Όταν υπέγραψα για να γίνω ηθοποιός, δεν είχαμε το διαδίκτυο. Δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα με κάμερες. Δεν ήξερα ότι αυτό θα μου συνέβαινε».

*Mε πληροφορίες από huffpost.com

Only in

Πώς οι πλούσιες χώρες αποστραγγίζουν τον μόχθο του Παγκόσμιου Νότου

Οι εργαζόμενοι του Παγκόσμιου Νότου προσφέρουν το 90% της εργασίας που συντηρεί την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024