Σε πλήρη ύφεση είναι η φωτιά στην Πάτρα, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Μεγάλη ζημιά υπέστη το νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο», με τη φωτιά να φτάνει στον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ενώ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς, που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας, έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί λόγω της φωτιάς.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο»

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του Δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα είναι η δομή αστέγων του Δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

Ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας είπε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

«Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολιάζοντας την επέκταση της φωτιάς, ανέφερε ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα κουκουνάρι, όταν οι φλόγες πλησίασαν το νοσοκομείο.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

Συγκλονιστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει με τα χέρια του έναν ηλικιωμένο προκειμένου να τον απομακρύνει από τη φωτιά.

Το βίντεο:

Λίγο μετά τις 15:00, εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Πάτρα: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αρόη και Παγώνα απομακρυνθείτε προς Πάτρα», ανέφερε.

Νωρίτερα, ειδοποίηση εστάλη από το «112» η οποία καλούσε τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών.

Βίντεο από τη φωτιά στην Πάτρα: