Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Γηροκομειό - Όλη νύχτα θα επιχειρεί η Πυροσβεστική

Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Γηροκομειό – Όλη νύχτα θα επιχειρεί η Πυροσβεστική

Στην Πάτρα κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν μπόρεσαν να τα απομακρύνουν, καθώς προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (9/7) στην Πάτρα – συγκεκριμένα, στην περιοχή Γηροκομειό.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Στην Πάτρα κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν μπόρεσαν να τα απομακρύνουν, καθώς προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους.

Μάλιστα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κοντά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων, στο «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο, στο θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα» και σε κατοικίες, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, αν αυτό απαιτηθεί.

Kάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Στην Πάτρα κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν μπόρεσαν να τα απομακρύνουν, καθώς προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την φωτιά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώσαμε κάποιες από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή που δεν βρίσκεται απλά στις παρυφές, αλλά ουσιαστικά, στο κέντρο της Πάτρας» και πρόσθεσε:

«Από κοινού με τις δυνάμεις ασφαλείας, τον Δήμο Πατρέων, την 6η υγειονομική περιφέρεια και τους εθελοντές, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά κυρίως να μην απειλήσει ζωές. Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση μέχρι την πλήρη και οριστική εξουδετέρωση της συγκεκριμένης απειλής, αλλά και δεδομένης της πολύ υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει για όλη τη Δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες και ώρες, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι συμπολίτες μας στην Πάτρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε».

Σφοδρά πυρά από τον Κώστα Πελετίδη

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε σε δηλώσεις ότι «η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή» και συνέχισε:

«Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων».

Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τη φωτιά στην Πάτρα

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ επικοινώνησε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, νωρίτερα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Β. Κικίλια, ώστε «άμεσα να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Πάτρα».

Παράλληλα, επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, ώστε «να είναι σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της Πάτρας, αν χρειαστεί να μεταφερθούν εκεί ασθενείς».

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαϊας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το λαό της περιοχής να παραμείνει σε ετοιμότητα και να συμβάλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Κώστα Μουγκογιάννη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, με την ομάδα πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των εργατικών συνδικάτων, τη δημοτική Αρχή, που συμμετέχουν στις προσπάθειες της κατάσβεσης μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεχίζοντας τις προσπάθειες να σβήσει η φωτιά».

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024