Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στο Aegean 600: Ποια ήταν η αθλήτρια που βρήκε τραγικό θάνατο

Τραγωδία στο Aegean 600: Ποια ήταν η αθλήτρια που βρήκε τραγικό θάνατο

Η 40χρονη Γαλλίδα έχασε τη ζωή της όταν βρέθηκε στη θάλασσα κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το τραγικό συμβάν με το θάνατο μιας 40χρονης Γαλλίδας, ανοιχτά της Κάσου συγκλόνισε τους συμμετέχοντας στον αγώνα AEGEAN 600, αλλά και ολόκληρη την ιστοπλοϊκή κοινότητα.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δυσκόλεψαν αρκετά τα σκάφη που λάμβαναν μέρος στον αγώνα, με 14 από αυτά να εγκαταλείψουν, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη με το σκάφος που επέβαινε η 40χρονη ιστιοπλόος.

Βρέθηκε στη θάλασσα

Το βράδυ της Δευτέρας, η 40χρονη Anna Konontchouk, υπήκοος Γαλλίας χτυπήθηκε από το πανί του σκάφους Heaven και βρέθηκε στη θάλασσα βαριά τραυματισμένη.

Η 40χρονη Anna Konontchouk που έχασε τη ζωή της στο Aegean 600

Η 40χρονη Anna Konontchouk που έχασε τη ζωή της στο Aegean 600

Μαζί της βρέθηκε και ένας 36χρονος Ουκρανός.

Και οι δύο περισυνελέγησαν από τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, ωστόσο η 40χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Τα μέλη του πληρώματος ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, που βοήθησε το ιστιοφόρο να φτάσει στο λιμάνι της Κάσου.

Η 40χρονη εξετάστηκε από τον ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κάσου, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατό της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Εργαζόταν στη Γαλλία

Η 40χρονη Anna Konontchouk φέρεται να ασχολούταν επαγγελματικά με το real estate και ήταν στέλεχος εταιρείας που προσέφερε υπηρεσίες διαχείρισης κατοικιών στη γαλλική Ριβιέρα.

Η ανακοίνωση της AEGEAN 600

Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου.

Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν. Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν.

Στο μεταξύ, στις 03.18.52 τα ξημερώματα της Τρίτης το τριμαράν ZOULOU του Έρικ Μάρις με σημαία Γαλλίας πέρασε την γραμμή του τερματισμού στο Σούνιο πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ ταχύτητας στον αγώνα με χρόνο 1 μέρα 13 ώρες 18 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Για την απόσταση των 605 ναυτικών μιλίων της διαδρομής του αγώνα, αυτό σημαίνει μέση ωριαία ταχύτητα 16.2 κόμβων. Μόλις 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα πίσω από το ZOULOU τερμάτισε το τριμαράν ARGO του Τζέισον Κάρολ με σημαία Αμερικής. Τα δύο σκάφη βρίσκονταν επικεφαλής εναλλάξ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024