Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αν αγαπάτε το κάμπινγκ, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σε αυτά τα μαγικά μέρη

Αν αγαπάτε το κάμπινγκ, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σε αυτά τα μαγικά μέρη

Oι αναγνώστες του Guardian, μοιράστηκαν τα καλύτερα κάμπινγκ της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές και ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα Guardian, δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τα καλύτερα κάμπινγκ στην Ευρώπη για το 2024 -σύμφωνα πάντα με τους αναγνώστες της-. Αν είσαι φυσιολάτρης και αγαπάς την ηρεμία, την εξερεύνηση, και φυσικά το κάμπινγκ, αυτά τα μέρη είναι για εσένα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα μέρη που προτείνονται σε αυτή τη λίστα (ένα από αυτά βρίσκεται στην Ελλάδα, οπότε ετοιμάστε τους σάκους και της σκηνές σας).

Κροατία

Έχοντας διασχίσει με το ποδήλατο την Ευρώπη για σχεδόν δύο μήνες, είχαμε γίνει γνώστες του κάμπινγκ. Το Natura Camp Karli ξεχωρίζει ως μια ήσυχη όαση στην Ίστρια στην Κροατία. Μας άρεσε πολύ να στήνουμε τη σκηνή μας σε έναν ελαιώνα, αφού μας υποδέχτηκαν με ένα δώρο από χειροποίητα προϊόντα. Οι εγκαταστάσεις ήταν απλές, αλλά εξαιρετικές, με έναν κλειστό χώρο και σόμπες για μαγείρεμα, καθώς και άφθονα καθίσματα με θέα. Είναι μια ήσυχη τοποθεσία, με την ακτή να απέχει περίπου έξι μίλια. Μετά από έναν υπέροχο νυχτερινό ύπνο, παρασυρόμενοι από το απαλό βουητό των εντόμων, φύγαμε με ένα επιπλέον ελατήριο στο πετάλι μας. (Mary)

Αυστρία

Το πανέμορφο οικογενειακό κάμπινγκ Inselcamp Unterach στην άκρη της λίμνης Attersee στην Αυστρία, στην καρδιά της περιοχής της λίμνης Salzkammergut, είναι ένα γαλήνιο μέρος. Είναι το ιδανικό μέρος για ένα πρωινό μπάνιο, με τα γύρω βουνά να αποτελούν ένα υπέροχο σκηνικό για μια ήρεμη απόδραση. (Florence)

Zάκυνθος

Το Camping Tartaruga στη Ζάκυνθο έχει ένα ήρεμο, παραδεισένιο σκηνικό που με μετέφερε κατά κάποιο τρόπο χιλιάδες χρόνια πίσω στις μέρες της ελληνικής μυθολογίας. Με φόντο τα ελαιόδεντρα και τα αστραφτερά γαλαζοπράσινα νερά, οι σκηνές έχουν θέα στον κόλπο του Λαγανά. Το κολύμπι με αναπνευστήρα είναι υπέροχο εδώ και μερικές φορές μπορεί κανείς να εντοπίσει χελώνες καρέτα-καρέτα στην άμμο. (Bill)

Ιταλία

Τον περασμένο Αύγουστο μείναμε λίγες μέρες στο Yolki Palki κοντά στην Domodossola, ένα μικρό κάμπινγκ στη βορειοδυτική ιταλική περιφέρεια του Πιεμόντε. Πόσο θα ήθελα να είχαμε μείνει περισσότερο. Το προσωπικό ήταν φιλόξενο, το φαγητό και το ποτό ήταν εξαιρετικό και η θέα γύρω από το ξενοδοχείο ήταν απίστευτη. Αν είστε πεζοπόρος, αυτό είναι το τέλειο κάμπινγκ για εσάς. Χαρτογραφημένα μονοπάτια που διατρέχουν τα παρθένα πευκοδάση- δροσερές, αστραφτερές πηγές και όμορφα χωριά, κρυμμένα ανάμεσα στις βουνοπλαγιές των Άλπεων. Θα επέστρεφα εδώ χωρίς δεύτερη σκέψη. (Helen Doel)

Γάλλία

Το Huttopia Noirmoutier είναι το κάμπινγκ που επιλέγουμε για τις πρώτες ημέρες των πολυήμερων διακοπών με τροχόσπιτο στην Ευρώπη. Είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Λίγο έξω από τις ακτές της βόρειας Vendée, το νησί Noirmoutier είναι γεμάτο μεγάλες παραλίες, γαλήνια θάλασσα, ήλιο και άφθονα θαλασσινά.

camping huttopia Noirmoutier

Η τοπική αγορά, που απέχει περίπου 20 λεπτά με το ποδήλατο κατά μήκος του θαλάσσιου τείχους από το κάμπινγκ, είναι γεμάτη με τα πιο φρέσκα προϊόντα και η λευκή ζωγραφισμένη πόλη δεν θα έμοιαζε καθόλου παράταιρη για την Μεσόγειο. Το κάμπινγκ βρίσκεται πάνω στην παραλία – ιδανική για μέρες με paddleboarding και κολύμπι – και το γήπεδο pétanque, οι πίτσες και το μπαρ προσφέρουν χαλαρά βράδια καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τη θάλασσα. (Iain)

*Κεντρική φωτογραφία θέματος: Inselcamp Unterach

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024