Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΤΕΧΑΝ: Βραβεύτηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων & των 39 Δήμων Περιφέρειας Αττικής

ΤΕΧΑΝ: Βραβεύτηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων & των 39 Δήμων Περιφέρειας Αττικής

Συνολικά ανακυκλώθηκαν περισσότερα από 2.600.000 υλικά!

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας» και την ολοκλήρωση των Μεγάλων Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία, πρωτοπόρος σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ανακύκλωσης, διοργάνωσε στην Πλατεία Συντάγματος, μία ξεχωριστή τελετή απονομής βραβείων-επάθλων για τους νικητές-μαθητές των σχολικών τμημάτων σε 39 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής & Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα οργανώθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία:

  • Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων,
  • O «Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 39 Δήμων της Αττικής» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), την Περιφέρεια Αττικής, τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), οι οποίοι τελούσαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μαζί με τον κ. Απόστολο Μούργο, Πρόεδρο της ΤΕΧΑΝ, κατά την διάρκεια της βράβευσης των μαθητών

Στην Τελετή Απονομής βραβεύθηκαν τα έξι σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν περισσότερα από 2.600.000 υλικά στα υψηλής τεχνολογίας Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ. Σε κλίμα γιορτής και δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 120 μαθητές, γονείς και καθηγητές. Επιπλέον την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κ. Γιώργος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και ο κ. Νίκος Αβραμίδης, Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ.

Η κα Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μαζί με τον κ. Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά την διάρκεια της βράβευσης των μαθητών

Για κάθε έναν από τους «Μεγάλους Εκπαιδευτικούς Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» τα τρία μεγάλα έπαθλα ήταν:

  • 1ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ:

Ένα (1) ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Οι νικητές με την πρώτη μεγαλύτερη συμμετοχή των δύο διαγωνισμών είναι το τμήμα Γ3 του 8ου Γυμνασίου Αθηνών και το τμήμα Β’ Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, αντίστοιχα, που ανακύκλωσαν συνολικά περισσότερα από 1.000.000 τεμάχια.

  • 2ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ:

Ένα (1) ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Οι νικητές με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή των δύο διαγωνισμών είναι το τμήμα Γ2 του 56ου Γυμνασίου Αθηνών και το τμήμα Β2 του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου, αντίστοιχα, που ανακύκλωσαν συνολικά περισσότερα από 800.000 τεμάχια. 

  • 3ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ:

Ένα (1) Smartwatch, για κάθε μαθητή όλων των σχολικών τμημάτων.

Οι νικητές με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή των δύο διαγωνισμών είναι το τμήμα B1 του 43ου Λυκείου Αθηνών και το τμήμα Γ’ Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, αντίστοιχα, που ανακύκλωσαν συνολικά περισσότερα από 730.000 τεμάχια.

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Τα βραβεία απένειμαν ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και ο κ. Νίκος Αβραμίδης, Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ, κ. Απόστολος Μούργος, δήλωσε σχετικά: «Παιδιά, συγχαρητήρια! Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια ζωής για να προστατεύουμε το περιβάλλον. Πρέπει να  έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Να απολαύσετε τα δώρα σας και να συνεχίσετε να ανακυκλώνετε κάθε μέρα. Όλοι εμείς στην ΤΕΧΑΝ, σας ευχαριστούμε για τη θερμή συμμετοχή σας και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας!».

Ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τους Δρ. Παναγιώτη Μούργο, Διευθύνων Σύμβουλο της ΤΕΧΑΝ & τον κ. Απόστολο Μούργο, Πρόεδρο της ΤΕΧΑΝ

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, συνέχισε:  «Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχατε. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική. Η πλαστική σακούλα κάνει μεγάλο κακό στις θάλασσες και τις παραλίες μας. Ανακυκλώνουμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον ανήκει σε εσάς. Συγχαρητήρια και πάλι.».

H κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμπλήρωσε: «Το Υπουργείο καμαρώνει για τις αποδόσεις των παιδιών. Όπως γνωρίζετε, έχει εντάξει στα εργαστήρια δεξιοτήτων, θεματική ενότητα για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας. Κάνουμε δράσεις. Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Καμαρώνουμε που τα παιδιά μας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο, απορροφούν τις γνώσεις που οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί τους δίνουν. Συγχαρητήρια, παιδιά!».

Το υψηλής τεχνολογίας «Πολυκέντρο Ανακύκλωσης» της ΤΕΧΑΝ για πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα υλικά & χαρτί

Οι Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ που τρέχουν σε ετήσια βάση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσαν υψηλές συμμετοχές. Η πρωτοβουλία, έρχεται να επισφραγίσει τη συνέχεια του αντίστοιχου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2023 στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος της ενέργειας είναι η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών – στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Καλλιτεχνικό εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Only in

Πώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσιτής στέγης για νέους

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους νέους γίνεται «εργαλείο» στα χέρια λαϊκιστών ηγετών. Υπόσχονται λύσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ενοχοποιούν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024