Εδώ και 53 χρόνια, οι τέχνες γιορτάζουν τα καλοκαίρια κάτω από τα αστέρια του ολύμπιου ουρανού. Θέατρο, μουσική, εικαστικά και άλλα δρώμενα μας περιμένουν κάθε χρόνο, όπως και φέτος για να δώσουμε μία άλλη νότα στο καλοκαίρι μας. Το Φεστιβάλ Ολύμπου, όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι γεμάτο από προτάσεις που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου ΟΡ.ΦΕ.Ο, παραμένοντας συνεπής στο στόχο της «πνευματικής ανέλιξις του Πιερικού λαού», όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν στο πρώτο καταστατικό ίδρυσής του, οργανώνει παραστάσεις και εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των τεχνών αλλά και προχωράει ακόμα παραπέρα με αρχαιολογικές αναζητήσεις όπως και γευσιγνωσία του οίνου που συναντάμε στο πρόγραμμα φέτος.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους της ευρύτερης περιοχής, τοποθεσίες που όλες έχουν κάτι να διηγηθούν και μία μοναδική ατμόσφαιρα που θα μας ταξιδέψει: από το αρχαίο Δίον, το κάστρο του Πλαταμώνα, το βυζαντινό ναό της Παναγίας Κονταριώτισσας μέχρι τον Καπνικό Σταθμό κα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε όλοι καλεσμένοι, γιατί ο πολιτισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα και στο φεστιβάλ αυτό θα βρούμε διαφορετικές φωνές, τοπικές αλλά και από όλη την Ελλάδα, όπως και το εξωτερικό, όπου φέτος τιμάται η Σερβία.

Βυζαντινός ναός της Παναγίας Κονταριώτισσας

Στη μακρά ιστορία του θεσμού, έχουν πραγματοποιηθεί εμβληματικές παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), το Θέατρο Τέχνης « Κάρολος Κουν», το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας και τοπικά θεατρικά σχήματα. Φέτος και πάλι το Εθνικό όπως και το Κ.Θ.Β.Ε θα είναι παρόντα.

Εκτός του θεάτρου και η μουσική έχει την τιμητική της όλες αυτές τις δεκαετίες, καθώς έχουν παρουσιάσει έργα τους μεγάλοι Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος και πολλοί Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές. Και φέτος, όπως θα δείτε παρακάτω στο Πρόγραμμα, μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες θα βρεθούν εκεί για να ομορφύνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια.

Στο τομέα των εικαστικών και λοιπών εκδηλώσεων λόγου και τέχνης ξεχωρίζουν η σειρά ομιλιών με τίτλο «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για την Πιερία», που ξεκίνησε το 1986 ο αείμνηστος καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, και οι εκθέσεις που οργανώνονται στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου σε συνεργασία με πρέσβεις στο πλαίσιο του θεσμού της «Τιμώμενης Χώρας».

Χαρακτηριστικές είναι επίσης, οι εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει από το 2018 το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. που φέτος κινείται θεατρικά.

Αλλά για να δούμε τι μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι ανά κατηγορία ενδιαφέροντος.

Κάστρο του Πλαταμώνα

Μουσική

03/07/2024. Συναυλία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης «Σεργιανίζοντας». Ένα μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στην Παράδοση με μουσική και τραγούδια από την Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, την Κρήτη, τη Ρούμελη, τη Μικρά Ασία και το Αιγαίο πλαισιωμένο, από αντίστοιχα χορευτικά σύνολα πολιτιστικών συλλόγων της Κατερίνης. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

19/07/2024. Συναυλία «100 Χρόνια Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως «….για σένα τραγουδώ!». Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στις ρίζες, την παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι που συντρόφευσε τον αγώνα για επιβίωση και κοινωνική ένταξη στην παλιά Ελλάδα. Με τον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο. Μαζί οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Κώστας Μακεδόνας και Βιολέτα Ίκαρη, συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Μυστακίδης. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

23/07/2024. Συναυλία «Καλό καλοκαίρι» με την αγαπημένη όλων καλλιτέχνιδα Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Στον Καπνικό Σταθμό, Φλέμινγκ 8.

27/04/2024. Συναυλία «Κάτι καίγεται… » με την εκρηκτική επί σκηνής Νατάσσα Μποφίλιου, σε μία νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Η ερμηνεύτρια μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου “Κάτι Καίγεται” που έχουν ήδη αγαπηθεί. Στον Καπνικό Σταθμό, Φλέμινγκ 8.

03/08/2024. Συναυλία «Μαρίνα Σάττι». Η ανατρεπτική Μαρίνα, φέτος μας καλεί στις συναυλίες της, ώστε μέσα από απρόσμενες προσεγγίσεις και πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία να ταξιδέψουμε στο δικό της σύμπαν. Στο Κάστρο Πλαταμώνα.

05/08/2024. Συναυλία «Χάρης Βαρθακούρης – Γιάνης Βαρδής». Μετά τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις τους, βάζουν τα καλοκαιρινά τους στον Καπνικό Σταθμό, Φλέμινγκ 8.

18/08/2024. Συναυλία … με την πανσέληνο. Μία ιδιαίτερη μουσική στιγμή κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι από τη χορωδία Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Στην Αρχαία Πύδνα.

19/08/2024. Συναυλία «Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη». Οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές σε ένα μοναδικό μέρος, που τους ταιριάζει απόλυτα, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

20/08/2024. Συναυλία «Βαλκάνια» «Όλη Η Ελλαδα Ένας Πολιτισμός«. Τρία φωνητικά σύνολα από την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, προσκεκλημένα από τη WOMO και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES ξεδιπλώνουν τη δική τους έκφραση, απόδοση και αισθητική μέσα από τις μουσικές τους παραδόσεις. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

23/08/2024. Συναυλία «Μάργαρης – Βελεσιώτου». Ο βιρτουόζος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης και η ξεχωριστή Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζουν τα διαμάντια του Μούτση, του Βίρβου, του Καλδάρα, του Γκάτσου, του Ξαρχάκου, του Ρασούλη και όχι μόνο. Στο Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας.

Καπνικός Σταθμός

Θέατρο

22/07/2024. «ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ». Η Αrte Libera παρουσιάζει την παράσταση Πενθεσίλεια σε κείμενο και σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η Πενθεσίλεια των Αμαζόνων και ο Αχιλλέας των Ελλήνων βρίσκονται αρχικά ως εχθροί στο πεδίο της μάχης για να ερωτευτούν στη συνέχεια. Φιλοδοξία, δίψα για δόξα, έρωτας, σύγκρουση, θάνατος. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ «Πενθεσίλεια», εμβληματικό έργο του γερμανικού ρομαντισμού.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Καραμήτρου, Γιώργος Καφετζόπουλος. Στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

26/07/2024. «ΑΜΛΕΤ» του William Shakespeare. Το διάσημο έργο, μέσα από τη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Ένας αδίστακτος κόσμος, όπου καμία σχέση δεν σημαίνει τίποτα.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύουν: Αναστάσης Ροϊλος, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

28/07/2024. «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα- Παπαθανασίου. Η γνωστή σάτιρα, με ιστορία από το 1996 που διακωμωδεί τι άλλο; Την ελληνική κοινωνία.

Σκηνοθεσία-Συγγραφείς : Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας. Ερμηνεύουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς,  Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

04/08/2024. «Δον Κιχώτης» του Miguel de Cervantes. Ένα παραμύθι που παίζει με τα πιο εσωτερικά ανθρώπινα στοιχεία: την ευαισθησία και τη φαντασία. Αυτά που βάζουν τον ήρωα στο στόχαστρο του κοινωνικού χλευασμού.

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Ερμηνεύουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής., Σταύρος Μαρκάλας. Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

07/08/2024. «Όλα στην φόρα». Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Πιερίας μια ομάδα ανθρώπων αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής μας. Σε αυτήν την παράσταση θίγονται κοινωνικά θέματα που αφορούν τη σύγκρουση αλλά και σύγκριση του χθες και του σήμερα.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μαργαρίτης. Ερμηνεύουν: Θανάσης Μαργαρίτης, Δημήτρης Μπέης, Αθηνά Πλάβου, Δήμητρα Μπατσαρά,Έρως Αναστασιάδης, Εύη Καζαντζίδου, Μαρία Αθανασούλα, Νίκος Ραφαηλίδης,Αλεξάνδρα Δάφνη, Ιωάννης Βασιλειάδης,Αλέξανδρος Γκατζούφας. Στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

10/08/2024. «Πλούτος». Το αριστούργημα του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση, ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ερμηνεύουν: Μάνος Βακούσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στο μουσικό μέρος της παράστασης παίρνουν μέρος οι Χατζηφραγκέτα η Nalyssa Green και ο Τελευταίος Καλεσμένος. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

12/08/2024. «Η σάρκα σου όλη» Ενθύμιον Κωστή Μοσκώφ. Με σεβασμό και θαυμασμό στον σπουδαίο διανοητή, στήθηκε μια παράσταση με σπαράγματα από την ποίηση και τα δοκίμιά του, για να ακουστούν  από ψηλά, από το Κάστρο του Πλαταμώνα.

13/08/2024. «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Molière. Ο ήρωας του Μολιέρου σε αυτήν την ιστορία, ακούει στο όνομα Αργκάν. Πρόκειται για έναν αριστοκράτη, που ζει μια άνετη ζωή μέσα στον πλούτο και στα προνόμια, θεωρώντας τον εαυτό του τον σημαντικότερο όλων και απαιτώντας από τους γύρω του να υπηρετούν τις παραξενιές και τα καπρίτσια του.

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας. Ερμηνεύουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

22/08/2024. ΜΩ – Σιγά τα αίματα! Ατρείδες (The next generation) Του Άκη Δήμου. Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παρωδία της «Ορέστειας» του Αισχύλου, όπου ένας θίασος άνεργων ηθοποιών προσπαθεί ανεπιτυχώς να ερμηνεύσει την τραγωδία, καθώς σκοντάφτει συνεχώς στη σημερινή νεοελληνική πραγματικότητα. Μία παρωδία που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται.

Σκηνοθεσία-σκηνική εγκατάσταση: Κώστας Μυστακίδης-Κοσμάς Χατζηιωαννίδης. Ερμηνεύουν: Κώστας Μυστακίδης, Τίνα Ιωαννίδου, Αγγελική Γκουντρουμπή, Τάσος Αετόπουλος, Ζωή Καραγεωργίου, Μαρία Αλεξανδροπούλου, Κωνσταντίνος Δελαβερίδης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Κλέλια Γαϊτάνη και ο Κοσμάς Χατζηιωαννίδης. Στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

26/08/24. Musical «Zorba the Greek». Ο διάσημος Ζορμπάς της αγάπης για τη ζωή και την ηδονή, μέσα πάντα από καθημερινούς αγώνες, μάχες και απογοητεύσεις, που έχει ως βαθιά πεποίθηση όμως ότι αφού ζεις μόνο μία φορά, πρέπει να υπάρχει χώρος για όλα σε αυτή τη ζωή.

Σκηνοθέτης: Witold Mazurkiewicz. Ερμηνεύουν: Saša Pilipović, Nenad Vulević, Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

28/08/24. Εθνικό Θέατρο – Ορέστεια του Αισχύλου. Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο. Ο μύθος της Ορέστειας είναι επικίνδυνος, ανήκει στον κόσμο του ανοίκειου και του παράξενου, προκαλεί τον τρόμο, επειδή αποκαλύπτει το ατίθασο, το βίαιο και τους νόμους του βάθους που δεν μπορούν να δαμαστούν.

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Θεόδωρος Τερζόπουλος. Ερμηνεύουν: Έβελυν Ασουάντ, Τάσος Δήμας, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Έλλη Ιγγλίζ, Κώστας Κοντογεωργόπουλος,  Δαυίδ Μαλτέζε, Άννα Μαρκά Μπονισέλ, Νίκος Ντάσης, Ντίνος Παπαγεωργίου, Αγλαΐα Παππά, Σάββας Στρούμπος, Αλέξανδρος Τούντας, Νιόβη Χαραλάμπους, Σοφία Χιλλ. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

30 & 31/08/24. Θέατρο με την ομάδα πολυτροπικών δραστηριοτήτων ΟΡΦΕΟ

Αρχαίο Θέατρο Διού

Παιδικό Θέατρο

25/07/2024. «“Pozorište za decu i mlade Kragujevac“».Το «Crocky and Friends» είναι μια ιστορία για τη φιλία και τη σχέση με τα πράγματα και τη φύση.

Συγγραφέας: Meta Brulec, Σκηνοθέτης:: Silvan Omerzu. Ερμηνεύουν: Dubravka Brkić / Nevena Brzaković,Milica Redžić Vulević. Εκδήλωση της τιμώμενης χώρας Σερβίας με ελεύθερη είσοδο.

11/08/2024. «Το μαγικό κλειδί» της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη, από την ειδικό του είδους Κάρμεν Ρουγγέρη.

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή – Κάρμεν Ρουγγέρη. Ερμηνεύουν: Ελίνα Γιαννάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Μαρία Καμακάρη, Στέφανος Κορρές, Χριστίνα Κουλουμπή, Ελένη Μπουκουβάλα, Γιάννης Νικολάου, Αλεξάνδρα Σκένδρου. Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

25/08/24. «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα. Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον Μάγκα. Ο Μάγκας αφού έχει κερδίσει την αγάπη των μικρών, προσπαθεί να κερδίσει και την αγάπη των μεγάλων, μία προσπάθεια που θα τον οδηγήσει στη μεγάλη… έξοδο!

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη. Τραγουδάει και ερμηνεύει ζωντανά επι σκηνής ο Βασίλης Λέκκας. Ερμηνεύουν: Γιώργος Μπανταδάκης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Πέτρος Λιόντας, Φιλίππα Σταμάτα κ.α. Στον Καπνικό Σταθμό, Φλέμινγκ 8.

Αρχαία Πύδνα

Πολιτιστικές Δράσεις

07/07/2024. Αρχαιολογικοί περίπατοι. Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Τάφων Α και Β Κατερίνης

08/07/2024. Οι αρχαιολόγοι μιλούν για την Βόρεια Πιερία. ΘΕΜΑ: “Γη Μακεδονίς, όρος Μακεδονικόν”.  Το Ανδρικό Σύνολο “Canto Καντάδα” της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου “Canto Olympus” πλαισιώνει μουσικά την εκδήλωση. Στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου.

15/07/2024. Εγκαίνια Έκθεσης «Εικαστική Συνύπαρξη» στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών (η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 18/08/2024). Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αθανάσιος Καραμύτας (ζωγράφος), Ιωάννης Γκόγκος (ζωγράφος), Αθανάσιος Σταθακόπουλος (ζωγράφος), Σωτήρης Παναηλίδης (ζωγράφος), Ιορδάνης Ποιμενίδης (γλύπτης), Θωμάς Σαφέτης ( εικαστικός, ψηφιδογράφος).

24/07/2024. Περίπατος «Γευσιγνωσία του οίνου». Κτήμα Παντούλη (Winery).

02/08/2024. Αρχαιολογικές ομιλίες: Εικόνες θεών και θνητών στη γλυπτική του αρχαίου Δίου. Ομιλήτρια: Ελένη Παπαγιάννη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχαιολογίας και Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής του Δίου. Στο Αγιονέρι Δίου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση Εισιτηρίων

Τα εισιτήρια διατίθενται από την εταιρία παραγωγής το νωρίτερο 15μερες πριν την διεξαγωγή της συναυλίας

  • Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» Κατερίνη Πιερίας, Αβέρωφ 4 (2351031275)
  • Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)
  • Βιβλιοπωλείο «1900» Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2 (2351028900)
  • Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» Κατερίνη Πιερίας, Μ.Αλεξάνδρου 47 (2351029380)
  • Τουριστικό κατάστημα « I love Olympos –ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγίου Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
  • «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
  • Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου, Δίον Πιερίας (2351053484)

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS ( χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.

Εισιτήρια θα πωλούνται και στις εισόδους των χώρων εκδηλώσεων, 1 ώρα πριν από την έναρξη κάθε παράστασης μέχρι την εξάντλησή τους. 

Εισιτήρια Online

Για τις περισσότερες εκδηλώσεις εισιτήρια προπωλούνται και online στην εκάστοτε διεύθυνση που ορίζεται για την κάθε εκδήλωση.

Δυνατότητα μεταφοράς με αστική συγκοινωνία

Στους θεατές παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς τους στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κατερίνης. Το εισιτήριο στοιχίζει 1.50€ /διαδρομή.
Αφετηρία: Κεντρική Στάση Πλατεία Δημοκρατίας (Σινεμά Ευκαρπίδη)
Ώρα αναχώρησης: 20:00 και επιστροφής μετά το πέρας της παράστασης. Στην σπάνια περίπτωση που οι επιβάτες θα είναι λιγότεροι των 10, το δρομολόγιο δεν θα εκτελείται.

Επιπλέον σημαντικές πληροφορίες

  • Η είσοδος των θεατών θα γίνεται από 60 λεπτά μέχρι το αργότερο 45 λεπτά πριν την έναρξή της παράστασης.
  • Στα έργα του Αριστοφάνη, απαγορεύεται η είσοδος σε ανήλικους κάτω των 15ετών.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση φελιζόλ εντός των χώρων των εκδηλώσεων.
  • Παρακαλείσθε να σεβαστείτε τον κανονισμό για τις εκδηλώσεις που γίνονται εντός αρχαιολογικών χώρων καθώς δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού, καρπών και αλκοολούχων ποτών.  Επιπλέον εντός αρχαιολογικών χώρων δεν επιτρέπεται το κάπνισμα / άτμισμα.
  • Με την έναρξη της παράστασης θα πρέπει όλοι να απενεργοποιούν το κινητό τηλέφωνο ή να το θέτουν σε αθόρυβη λειτουργία ή λειτουργία πτήσης.
  • Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση, μαγνητοφώνηση ή/και μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων χωρίς έγγραφη άδεια του παραγωγού.
  • Παρακαλείται το κοινό να συμβάλει στην προστασία του Αρχαίου Θεάτρου και των χώρων εκδηλώσεων, στην τήρηση της καθαριότητας απλά περισυλλέγοντας τα προσωπικά τους απορρίμματα.
  • Οι εθελοντές του Φεστιβάλ Ολύμπου αφιερώνουν  8 ώρες προετοιμασίας για την κάθε εκδήλωση. Θα βρίσκονται δίπλα σας για σε ό,τι χρειαστείτε ώστε να βοηθήσουν να εξελιχθεί ομαλά η εκδήλωση.