Τρίτη 09 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Double shampooing: Μάθετε τα πάντα για το «διπλό λούσιμο»

Double shampooing: Μάθετε τα πάντα για το «διπλό λούσιμο»

Τι ρόλο παίζει το "double shampooing", αλλά και το conditioner στην ιεροτελεστία περιποίησης των μαλλιών μας;

Όλες γνωρίζουμε για το double cleansing στο πρόσωπο και πόσο ωφέλιμο είναι για την επιδερμίδα. Αντίστοιχα ακούμε τους hair experts να μιλούν για το double shampooing, το «διπλό λούσιμο», το οποίο εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά και το τριχωτό του κεφαλιού είναι απόλυτα καθαρά και απαλλαγμένα από υπολείμματα styling, λιπαρότητα, ιδρώτα και μικρόβια -όλα αυτά αν δεν απομακρυνθούν, μπορεί να «μπλοκάρουν» τα τριχοθυλάκια και να προκαλέσουν πιτυρίδα ή ακόμη και απώλεια μαλλιών.

Σύμφωνα με τον celebrity hairstylist, Sam McKnight, το double shampooing δεν απογυμνώνει την τρίχα από τα φυσικά της έλαια, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος. Αντίθετα, η ολοκληρωμένη περιποίηση των μαλλιών θα διατηρήσει υγιή και λαμπερά τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής. Το πρώτο χέρι θα αφαιρέσει επιφανειακά τους ρύπους των μαλλιών, ενώ το δεύτερο θα κάνει έναν πιο βαθύ καθαρισμό, αφήνοντας τα μαλλιά λεία, υγιή και λαμπερά.

Γνωρίζετε, όμως, τι είδους σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιείτε στο διπλό λούσιμο; Εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε δυο χέρια σαμπουάν κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τα διαβάσετε και να τελειοποιήσετε έτσι το τελετουργικό λουσίματος των μαλλιών σας.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο σαμπουάν στο double shampooing;

Σύμφωνα με τον Sam McKnight, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν στο διπλό λούσιμο -φροντίστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σας και να είναι φιλικό για το τριχωτό του κεφαλιού σας εξασφαλίζοντας πως θα είναι υγιές μακροπρόθεσμα. Εάν όμως εφαρμόζετε πολλά προϊόντα styling στα μαλλιά σας, καλό είναι να ξεκινάτε με ένα detoxifying σαμπουάν για αποτοξίνωση και μετά να συνεχίζετε με ένα άλλο σαμπουάν, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας -αν θέλετε όγκο, προτιμήστε ένα σαμπουάν που στοχεύει σε αυτό στο δεύτερο χέρι σας, αν επιθυμείτε να τονίσετε τις μπούκλες σας, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν ειδικά για αυτόν τον σκοπό, ενώ αν θέλετε να θρέψετε και να ενυδατώσετε ή να χαρίσετε λάμψη στα μαλλιά σας αναζητήστε ένα ενυδατικό κι ένα για λάμψη και προστασία σαμπουάν αντίστοιχα.

@mo__styles Replying to @connbonn13 double washing can be really helpful if you don’t wash your hair everyday 🫶🏻 #doubleshampooing #doubleshampoo #washinghair #shampoohack #shampoohacks #shampoohair #shampoohairproperly #shampooandconditioner #washinghairroutine #curlygirl #itgirl #thatgirl #hairgirl #curltok #hairtok #haircareroutine #hairhealth #scalphealth #shampooing #curlyhair #washroutine #haireducation #hairhacks #shampoo #hairwashday #hairwashing #hairwashingroutine ♬ original sound – Mo Styles

Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να λάβετε υπόψη το αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν που θα διατηρήσει αναλλοίωτο το χρώμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού – ειδικά αν κολυμπάτε στην πισίνα ή βρέχετε τα μαλλιά σας στη θάλασσα.

Conditioner, το θαυματουργό!

Το conditioner πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας, καθώς θα τα ενυδατώσει και θα τα διατηρήσει υγιή και λαμπερά. Μετά το διπλό λούσιμο, εφαρμόστε το conditioner της επιλογής σας – μπορεί να είναι leave-in ή να ξεβγάζεται με νερό. Αν πάτε με τη δεύτερη επιλογή, αποφύγετε να το εφαρμόσετε στις ρίζες για να μη βαρύνετε τα μαλλιά σας. Αντίθετα, πιάστε τα μαλλιά σας σε μια χαλαρή αλογοουρά μέσα στο μπάνιο και απλώστε το conditioner από τη βάση της αλογοουράς μέχρι τις άκρες. Κρατήστε το για περίπου 5 λεπτά και ξεβγάλετέ το πολύ καλά με άφθονο νερό.

Πηγή: Vita

Sports in

Χαμός στην Τeam USA: «Είμαι η πρώτη επιλογή – Να μάθουν να παίζουν γύρω μου» (vid)

Ο Άντονι Έντουαρντς προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, αφού τόνισε πως είναι το Νο.1 στην Team USA, ενώ επισήμανε ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να μάθουν να παίζουν γύρω του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Ιουλίου 2024