Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νύχια: Οι αποχρώσεις που είναι must όσα χρόνια κι αν περάσουν

Νύχια: Οι αποχρώσεις που είναι must όσα χρόνια κι αν περάσουν

Υιοθετήστε αυτά τα εμβληματικά χρώματα στο μανικιούρ και πεντικιούρ του φετινού καλοκαιριού για διαχρονικά looks στα νύχια σας.

Τα ’90s φημίζονται για τα iconic χτενίσματα και μακιγιάζ που βλέπαμε στα θρυλικά supermodels της εποχής σε κάθε επίδειξη μόδας -και όχι μόνο- με πολλά από αυτά να έχουν κάνει δυναμικό comeback φέτος. Εξίσου εμβληματικές, όμως, είναι και οι αποχρώσεις στα νύχια που επικρατούσαν στα μανικιούρ των ’90s, που είναι απόλυτα διαχρονικές ακόμη και σήμερα. Από το Vamp nail polish της Chanel που κυριάρχησε τη δεκαετία του ’90 μέχρι τους nude τόνους που φορούσαν οι Kate Moss και Naomi Campbell, δεν απορούμε γιατί τα παρακάτω χρώματα νυχιών επέστρεψαν θεαματικά φέτος και θα κυριαρχήσουν στο mani-pedi μας τους επόμενους μήνες.

Οι πιο hot αποχρώσεις στα νύχια εμπνευσμένες από τα 90’s

Vamp κόκκινο

Τα σκούρα κόκκινα νύχια ήταν το βασικό χρώμα νυχιών της δεκαετίας του ’90. Το εμβληματικό βερνίκι νυχιών “Vamp” της Chanel ήταν από τα πιο σημαντικά στα ’90s, τόσο που το περιοδικό Time το κατέταξε ανάμεσα στα πιο iconic καλλυντικά για το 1995. Καθ’ όλη τη δεκαετία του ’90 είδαμε μοντέλα, τραγουδίστριες και ηθοποιούς, όπως η Uma Thruman στο Pulp Fiction, να υιοθετούν την τάση των σκούρων κόκκινων νυχιών, που έμοιαζαν σχεδόν μαύρα και είχαν συνήθως κοντό μήκος και τετράγωνο σχήμα. Σήμερα, η θρυλική απόχρωση της Chanel έχει μετονομαστεί σε Rouge Noir και είναι από τις πιο διαχρονικές.

Απαλό ροζ

Χάρη στον μινιμαλισμό της δεκαετίας του ’90, την εποχή εκείνη έκαναν θραύση και τα πιο ουδέτερα χρώματα στα νύχια με το απαλό, σχεδόν διάφανο ροζ, να έχει την τιμητική του -η Jennifer Aniston ήταν μία από τις celebrities που τα υιοθέτησαν στα ’90s.

Φωτεινό κόκκινο

Τα έντονα κόκκινα νύχια ήταν επίσης δημοφιλή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 με τις πιο κομψές γυναίκες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Νταϊάνα, να τα επιλέγουν ξανά και ξανά -η ίδια υιοθέτησε το κόκκινο μανικιούρ, κυρίως όταν αποστασιοποιήθηκε από τη βασιλική οικογένεια και τη μοναρχία. Πλέον, είναι από τα πιο must χρώματα στο mani-pedi ανεξαρτήτως εποχής.

Καθαρό λευκό

Οι καθαροί λευκοί τόνοι ήταν επίσης μεγάλη τάση στα ’90s με τα μοντέλα της εποχής, όπως η Naomi Campbell, να τους υιοθετούν συχνά στα νύχια τους. Το καθαρό λευκό και οι πιο γαλακτεροί τόνοι είναι εξαιρετικοί, γιατί κάνουν τα νύχια να φαίνονται περιποιημένα και υγιή, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζουν με ό,τι κι αν φορέσετε και αναδεικνύουν το μαύρισμα.

Γαλλικό μανικιούρ

Το γαλλικό μανικιούρ μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’90, ενώ το σχήμα νυχιών που το συνόδευε ήταν συχνά το τετράγωνο. Πλέον, θα το δείτε να αλλάζει μορφές και άλλοτε να είναι πολύχρωμο με παστέλ τόνους και άλλοτε να μεταμορφώνεται σε “naked french manicure”.

Καφέ

Από τη σκιά ματιών μέχρι το περίγραμμα των χειλιών, φαινόταν ότι το καφέ κυριαρχούσε στη χρωματική παλέτα της δεκαετίας του ’90 και τα νύχια δεν αποτελούσαν εξαίρεση. Για να κάνετε πιο λαμπερό το mani σας, αναζητήστε καφέ βερνίκια νυχιών με μεταλλικό φινίρισμα και απογειώστε τα άκρα σας.

Μεταλλικές αποχρώσεις

Τα μεταλλικά φινιρίσματα ήταν trending στη δεκαετία του ’90, με τα “glazed donut nails” να αποτελούν πια την προέκτασή τους. Οι χρυσές, ασημί και μπρονζέ αποχρώσεις είχαν την τιμητική τους και αγαπιούνται μέχρι και σήμερα.

Πηγή: Vita

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024