Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαιρινή «μπόρα» στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ με απεργίες, εθελούσιες και απληρωσιές

Καλοκαιρινή «μπόρα» στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ με απεργίες, εθελούσιες και απληρωσιές

Νέα 24ώρη απεργία στην «Αυγή» και αναταραχή «Στο Κόκκινο». Πρόταση των εργαζομένων της ιστορικής εφημερίδας για αναδιοργάνωση και οικονομική ενίσχυση.

Ώρες αγωνίας για τους εργαζόμενους στην «Αυγή» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που επηρεάζονται άμεσα από τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου ψάχνει εναγωνίως να εξοικονομήσει πόρους βάζοντας «λουκέτο» στο καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας ενώ φαίνεται πως γίνονται προσπάθειες να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και στα «αδελφό» ραδιοφωνικό Μέσο που το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι ισχυρός μέτοχος.

Απεργία στην «Αυγή»

Το κλίμα στην «Αυγή» παραμένει βαρύ με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε 24ώρη απεργία την Πέμπτη (11/07),  ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη γενική συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα (08/07) ενώ έγινε γνωστό ότι δεν έχουν λάβει τον μισθό του Ιουνίου, παρά τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλο της Αυγής

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, «στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος δημιουργώντας οικονομική ασφυξία».

Την Πέμπτη το πρωί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κουμουνδούρου ζητώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «να επαναλειτουργήσει η καθημερινή έκδοση της ΑΥΓΗΣ. Να καταβληθούν τα τρέχοντα δεδουλευμένα Ιουνίου και να παρασχεθούν εγγυήσεις για καταβολή του μισθού Ιουλίου και επιδόματος αδείας. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στην πράξη και να μην υπάρξει καμία απόλυση, να μην γίνει καμία περικοπή στους μισθούς».

Προτάσεις αναδιοργάνωσης και οικονομικής ενίσχυσης

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» μάλιστα προχωρούν και σε ένα περαιτέρω βήμα καταθέτοντας, όπως είχαν δεσμευτεί, προτάσεις προς τη διοίκηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για αναδιοργάνωση και οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, καλούν τη διοίκηση να αναλάβει και να οργανώσει εγγραφή συνδρομητών της έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης. Να συνδέσει την ηλεκτρονική κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνδρομή στην ΑΥΓΗ.

Η εφημερίδα να επανέλθει και να επαναλειτουργήσει το καθημερινό ηλεκτρονικό φύλλο που θα επιτελέσει εμπράκτως και τη δομική/οργανική διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό έτσι ώστε να συναρθρώνεται ενιαία με την on line διαδικτυακή εκδοχή της.

«Όχι» στο κλείσιμο

Προτείνουν επίσης οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν ενεργότερη συμμετοχή στην οργάνωση και τον έλεγχο της καθημερινής παραγωγής. Η συνέλευση των εργαζομένων να έχει στιβαρό λόγο στη Συντακτική Ομάδα της εφημερίδας με εκ περιτροπής και κυκλικές συμμετοχές.

Γίνονται επίσης προτάσεις για τη θεματολογία της εφημερίδας και την άμεση επαφή της με την κοινωνία.

Κρίσιμες αποφάσεις για το «Κόκκινο»

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην «Αυγή» πληροφορίες θέλουν να προτάθηκε σε τέσσερις δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» να αποχωρήσουν τον Αύγουστο με εθελούσια έξοδο.

O Στέφανος Κασσελάκης «Στο Κόκκινο».

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι πως η διοίκηση σχεδιάζει με την έναρξη της νέας σεζόν μετά τις 15.00 ο σταθμός να παίζει μόνο μουσική βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024