«Είμαστε ένα κόμμα εν κινήσει, θα ανασυγκροτηθούμε θα κάνουμε το καταστατικό μας συνέδριο και θα διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά.

Σύμφωνα με τη Βούλα Κεχαγιά, «δεν πλήττουμε ποτέ γιατί φροντίζει και η κυβέρνηση. Η επιβολή της εξαήμερης εργασίας με την οποία μας διαπομπεύουν στο εξωτερικό και η κυβέρνηση να λέει ότι πρόκειται για fake news είναι απαράδεκτη» τόνισε και πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτή θα έχει και συνέπειες.

«Κοιτάζουμε μπροστά και παίρνουμε πρωτοβουλίες»

Σχολιάζοντας τις εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «δεν έκανε ούτε μια δήλωση για την ακροδεξιά και για το γεγονός ότι η Λεπέν βυθίστηκε, μας προβληματίζει».

Αναφορικά με τις σχέσεις του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει μια υποβόσκουσα ένταση και ρήξη μεταξύ των δύο προσώπων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε είχε ούτε έχει τρολς και όπως είπε ο κ. Κασσελάκης χθες, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει και τους εργαζομένους του κόμματος και δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο ηγετών του κόμματος.

Τόνισε δε, ότι εάν το απαιτήσει η κοινωνία θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. «Κοιτάζουμε μπροστά και παίρνουμε πρωτοβουλίες», είπε.

Για τις διαγραφές, αναφέρθηκε στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος δήλωσε ότι «μέσα στα όργανα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Όταν όμως παίρνονται αποφάσεις από τα συλλογικά όργανα, δεν μπορείς να τις ακυρώνεις».

«Είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσουμε το καθημερινό φύλλο της Αυγής»

Ερωτηθείσα αν χρειάζεται δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά είπε ότι «ότι αυτό θα το αποφασίσει το καταστατικό συνέδριο».

Για την εφημερίδα «Αυγή», υπογράμμισε ότι «είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσουμε το καθημερινό φύλλο. Το θέμα είναι να είναι βιώσιμες οι θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν. Ας περιμένουμε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής».