Κύκλωμα εκβιαστών: Το ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του, λόγω φερόμενης εμπλοκής τους
Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Το ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του, λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους στην υπόθεση εκβιασμών καταστηματαρχών.
Την αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Συνελήφθησαν 14 άτομα για εκβίαση καταστηματαρχών
Υπενθυμίζεται ότι δημοτικοί αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιασμών επιχειρηματιών στο Δήμο Αθηναίων, καθώς δεν έκαναν ελέγχους και έσβηναν πρόστιμα.
Οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που συμμετείχαν στο κύκλωμα εξυπηρετήσεων και εκβιασμών, η δράση του οποίου αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, τέθηκαν σε αργία σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.
Παράλληλα, στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν συνολικά 14 άτομα – εννέα εκ των οποίων είναι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι – που κατηγορούνται για την υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών και χρηματισμού.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και – αν το έκαναν – να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.
Τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 6.000 έως 16.000 ευρώ ανά έτος από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.500 ευρώ ανά έτος από περίπτερα, ενώ διακριβώθηκαν και περιπτώσεις που τα μέλη του κυκλώματος έλαβαν αμοιβές από 1.000 έως 35.000 ευρώ για παράνομες ενέργειες ή παραλείψεις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις