Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Αιχμηρή ανακοίνωση για το κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών

Νέα Αριστερά: Αιχμηρή ανακοίνωση για το κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών

Αποκαλυπτική ανακοίνωση από τη Νέα Αριστερά για τα μέλη που εμπλέκονται στο κύκλωμα που φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες στην Αθήνα.

Η δράση της σπείρας εκβιαστών, αποτελούμενης από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τρεις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, κυριαρχεί στην επικαιρότητα με τη Νέα Αριστερά να εκδίδει μια αποκαλυπτική ανακοίνωση.

Το κόμμα της Αριστεράς αναφέρει πως η «εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία «(…) για το μέγεθος της οργάνωσης, τις διακλαδώσεις της και τα εικαζόμενα προς το παρόν έσοδα των μελών του κυκλώματος».

«Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Γιάννη Τσακοπιάκου, διορισμένοι οι δύο εξ αυτών από την ίδια την υπουργό σε επιτροπές»

Για όσους ωστόσο παρακολουθούν τα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στο υπουργείο Πολιτισμού, σημειώνει η ΝΕΑΡ, «τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην βδελυρή αυτή υπόθεση είναι αρκετά γνωστά. Συνδικαλιστές της παράταξης του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοβάθμια σωματεία και στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στενοί συνεργάτες του προέδρου της Γιάννη Τσακοπιάκου, διορισμένοι οι δύο εξ αυτών από την ίδια την υπουργό σε επιτροπές, η συμμετοχή στις οποίες θα μπορούσε να διευκολύνει την παράνομη δράση τους, εμπλεκόμενοι επίσης οι δύο στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ (…)».

Φίλοι και υποστηρικτές

Και η ανακοίνωση συνεχίζει μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας τους «κόλακες και υποστηρικτές» της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη «είτε μέσω της συνδικαλιστικής τους παράταξης, είτε μέσω της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στο ΔΣ της οποίας κατείχαν και κατέχουν σημαντικές θέσεις».

Υπό το φως όλων των παραπάνω, σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «η λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ είναι πολύ λίγη για να κρύψει τη θλίψη και το άγχος της υπουργού για την απώλεια τέτοιων φίλων και υποστηρικτών».

Καταλήγοντας ρωτά: «Μήπως όμως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο και όλων των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές οι σημερινοί κατηγορούμενοι;»

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024