Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Δεν νοούνται «ήρεμα νερά» όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο

ΠΑΣΟΚ: Δεν νοούνται «ήρεμα νερά» όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο

Ο υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σημειώνει πως διαφωνεί με τη «διαφαινόμενη από την κυβέρνηση αποσύνδεση του κυπριακού από την πρόοδο των σχέσεων Αθηνών - Άγκυρας»

«Έχουν παρέλθει ήδη τρία εικοσιτετράωρα από τη νέα πρόκληση με την επίσημη συμμετοχή του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών (OTS), με πρόσκληση του Αζερμπαϊτζάν, παρουσία του Ούγγρου πρωθυπουργού, Β. Ορμπάν, η χώρα του οποίου έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ», σημειώνει ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Διαφωνούμε με τη διαφαινόμενη από την κυβέρνηση αποσύνδεση του κυπριακού ζητήματος από την πρόοδο των σχέσεων Αθηνών – Άγκυρας»

Για να τονίσει πως «δυστυχώς, όμως, το Υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να επιδεικνύει αφωνία και εξαιρετικά μειωμένα ανακλαστικά, λίγες μόλις ημέρες πριν τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή και την έναρξη της παράνομης κατοχής».

Και τούτο, προσθέτει, «παρά το σχετικό διάβημα του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών και τη σχετική δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας».

«Δεν νοούνται ‘ήρεμα νερά’ όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις»

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζει πως «η σύμπλευση Αθηνών και Λευκωσίας δεν μπορεί να περιορίζεται σε τετριμμένες δηλώσεις διπλωματικής αβροφροσύνης. Είναι, αντιθέτως, μια πάγια στρατηγική επιλογή υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων της Κύπρου, που πρέπει να επιβεβαιώνεται στο πεδίο, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη».

«Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνουμε τη διαχρονική μας θέση ότι η εδαφική ακεραιότητα και η ευρωπαϊκή προοπτική της ελεύθερης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αποτελεί θεμελιώδη εθνικό στόχο. Διαφωνούμε, δε, με τη διαφαινόμενη από την κυβέρνηση αποσύνδεση του κυπριακού ζητήματος από την πρόοδο των σχέσεων Αθηνών – Άγκυρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «δεν νοούνται ‘ήρεμα νερά’ και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο με άμεσο και ρητό πλέον στόχο τη διχοτόμηση του νησιού και την επιβολή της ‘λύσης των δύο κρατών’, κατά προφανή παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ. Κι αυτό πρέπει να γίνεται σαφές από την Ελληνική Κυβέρνηση σε όλα τα διεθνή fora, σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους».

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024