Συνεχίζεται η μάχη ανακοινώσεων με επίκεντρο τον ΦΠΑ 24%, που επιβλήθηκε στην τιμή του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες της εστίασης, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Στο χαρακτηριστικό βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός», κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ουδέποτε ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον ΦΠΑ και στον σερβιριζόμενο καφέ.

«Η Νέα Δημοκρατία, διά του κ. Ρωμανού, εκτόξευσε γραφικές κατηγορίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για ‘διαστρέβλωση της αλήθειας’ και ‘μαύρη προπαγάνδα’, επειδή απλώς ανέδειξε το προφανές και αυταπόδεικτο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% ως τώρα», επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταπαντώντας με τη σειρά του στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης.

«Φτιάξε έναν κρύο καφέ και άκου τον Μητσοτάκη»

Μάλιστα, τον… συμβουλεύει ως εξής: «Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει στο ηχητικό που ακολουθεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές εβδομάδες να λέει από ραδιοφώνου (Παραπολιτικά FM) ότι ‘θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη’ την άνοδο της τιμής του καφέ διεθνώς και ότι ‘θα πράξει τα δέοντα για το ζήτημα’. Να υπόσχεται, δηλαδή, ψευδώς, ότι θα διατηρήσει τον ΦΠΑ στο 13%».

«Επιστρέφουμε λοιπόν τα περί ψεύδους στη ΝΔ, και σημειώνουμε: το ψέμα είναι το βασικό εργαλείο όσων νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους πολίτες επ’ άπειρον και χωρίς αντίλογο», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Ντράπηκε και η ντροπή

Επίθεση στον Νίκο Ρωμανό και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε, με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ντράπηκε και η ντροπή: Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός, λογικά έχει πλήρη άγνοια γύρω από το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση. Εκτός και αν γνωρίζει, οπότε προπαγανδίζει κάνοντας το άσπρο μαύρο».

Και απαντώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, εξηγεί: «Κύριε Ρωμανέ, το κόμμα σας σε δύο προεκλογικές περιόδους, το 2019 και το 2023, επένδυσε στην μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εξαπατώντας την εστίαση. Υποσχέθηκε ενιαίο ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση και μείωσή του στο 11% στο τέλος της τετραετίας. Υποσχέθηκε μείωση φόρων και τους τελευταίους έξι μήνες έχετε αυξήσει 2 φορές τον ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ροφήματα. Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της, αλλά εσείς τα ξεπεράσετε. Η αλαζονεία συνεχίζεται χωρίς φρένα!!! Αγνοείτε επιδεικτικά την αγορά και βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο».