Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/7, 03:00) τον Καναδά με στόχο ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου η αλμπισελέστε θα υπερασπιστεί το στέμμα της Πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής.

Ο προπονητής των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Λιονέλ Σκαλόνι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον ημιτελικό, ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί πιο δύσκολη διοργάνωση μεταξύ του Copa America και του Euro και η απάντησή του είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τη δική του πρόταση για… συγχώνευση Euro και Κόπα Αμέρικα έκανε ο Σκαλόνι.

Ο 46χρονος προπονητής τόνισε ότι και οι δύο διοργανώσεις έχουν τις δικές τους δυσκολίες, ενώ εξέφρασε μια πρωτοποριακή άποψη, να συμμετάσχει δηλαδή μία ευρωπαϊκή ομάδα στο Κόπα Αμέρικα και μία Αμερικανική ομάδα στο Euro.

Οι δηλώσεις του:

«Δεν νομίζω ότι είναι πιο δύσκολη η μια διοργάνωση από την άλλη. Υπάρχουν κάποιες σημαντικές ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά του Euro 2024, ομάδες που αντιμετωπίσαμε στο Μουντιάλ και πήγε καλά για εμάς. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε στο Euro και να το πάρουμε. Ή ίσως και να (θα μπορούσαμε να το πάρουμε).

Πιστεύω ότι το επίπεδο είναι πολύ ομοιόμορφο. Και θα μου άρεσε μια ευρωπαϊκή ομάδα να προσκληθεί να παίξει στο Copa America και να δει πώς είναι να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση αλλά και το αντίστροφο.

Αλλά αυτό θα ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σωστά; Οπότε, στο τέλος η δυσκολία είναι η ίδια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των διοργανώσεων, αυτές είναι απλά γνώμες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός.