Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη του Αρχιεπίσκοπου για το άθλημα που έκανε σε νεαρή ηλικία και οι ευχές στην Ολυμπιακή ομάδα (pics)

Η αποκάλυψη του Αρχιεπίσκοπου για το άθλημα που έκανε σε νεαρή ηλικία και οι ευχές στην Ολυμπιακή ομάδα (pics)

Αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Ομάδας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος για να δώσει την ευχή του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και το In.gr ήταν στη συνάντηση σας μεταφέρει όσα έγιναν.

Πριν από κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, δίνει την ευχή στην Ολυμπιακή ομάδα. Αυτό συνέβη και τώρα, ενόψει των Αγώνων στο Παρίσι με αντιπροσωπεία της Team Hellas να επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο στο Γραφείο του.

Επειδή οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες απουσίαζαν λόγω προετοιμασίας στο εξωτερικό και εντατικών προπονήσεων επελέγη η πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη και ο Ομοσπονδιακός προπονητής του τζούντο Νίκος Ηλιάδης, να εκπροσωπήσουν τους αθλητές και τους προπονητές.

Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός Αποστολής στο Παρίσι Πέτρος Συναδινός, ο Υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα αθλήματα που εκπροσωπούν η Πρεβολαράκη και ο Ηλιάδης ενώ ρώτησε και σε ποια ακόμα αθλήματα θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Παρίσι.

Στις περισσότερες ερωτήσεις απαντούσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η αποστολή αποτελείται από 101 αθλητές και αθλήτριες και είναι η πολυπληθέστερη μετά από αυτή του Λονδίνου το 2012 και με βλέψεις για επιτυχίες.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Αγώνας που θα δώσετε δεν είναι μόνο δικό σας αγώνισμα αλλά και δικό μας, γιατί σας σκεπτόμαστε και προσευχόμαστε για και ευχόμαστε να έρθετε νικητές ώστε να σας καμαρώνουμε. Εύχομαι καλή επιτυχία.»

Ο κ. Καπράλος μιλώντας στον Αρχιεπίσκοπο του είπε χαριτολογώντας για την Πρεβολαράκη: «Τις δύο προηγούμενες φορές που είχαμε έρθει εδώ, η Μαρία δεν μπορούσε να παραβρεθεί και δεν πήρε την ευχή σας. Τώρα ήρθε για να πάρει την ευχή και να διακριθεί στο Παρίσι.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και όσα είπε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Του αποκάλυψε ότι το μπάσκετ ήταν το αγαπημένο του άθλημα. «Όταν ήμουν φοιτητής έπαιζα μπάσκετ» είπε στον κ. Λιόλιο ο οποίος του απάντησε ότι όταν με το καλό επιστρέψει η Εθνική ομάδα από το Παρίσι, θα τον επισκεφθούν αμέσως.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024