Ο Ολυμπιακός, ως ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό.

Οι ερυθρόλευκοι πρωταγωνιστούν στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και παράλληλα, διαφημίζουν και την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Το ίδιο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, με τις κορυφαίες διοργανώσεις και τα μεγάλα «ραντεβού» του αθλητισμού να έχουν «ερυθρόλευκο» χρώμα. Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, όπου το «άρωμα» των Πειραιωτών θα είναι έντονο!

Το «παρών» στη Γαλλία θα δώσουν με την ελληνική αποστολή 23 αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού!

Συγκεκριμένα, από τους 101 αθλητές των Εθνικών ομάδων της χώρας μας, που βρίσκονται στην αποστολή για τη μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού στο Παρίσι, οι 23 είναι του Ολυμπιακού, δηλαδή το 23% (22,7%).

23 αθλητές και αθλήτριες, που μετά την ολοκλήρωση των «υποχρεώσεών» τους με τα «ερυθρόλευκα» χρώματα, συνεχίζουν τη σεζόν 2023-24, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου στο Παρίσι, με το εθνόσημο!

Ο Ολυμπιακός είναι ο «αιμοδότης» των Εθνικών ομάδων της χώρας μας, στα περισσότερα αθλήματα!

Αναλυτικά, οι 23 αθλητές/τριες των ερυθρόλευκων που θα συμμετάσχουν με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού:

Μπάσκετ Ανδρών (3): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τόμας Γουόκαπ

Πόλο Ανδρών (6): Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Ζερδεβάς, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας

Πόλο Γυναικών (8): Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη

Στίβος (1): Εμμανουήλ Καραλής

Κολύμβηση (5): Απόστολος Χρήστου, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Παπαστάμος, Παναγιώτης Μπολάνος, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας