Σοκ έχει προκληθεί στην Ιταλία από έναν 44χρονο οδηγό φορτηγού που φέρεται να σκότωσε τη σύζυγο του και έπειτα να χρησιμοποιούσε για μήνες το τηλέφωνο της για να δείξει πως είναι ζωντανή.

Συγκεκριμένα, την εξαφάνιση της γυναίκας δήλωσε στις Αρχές ο αδερφός της και ένας συνεργάτης της στις 30 Μαΐου με την αστυνομία να προχωράει στη σύλληψη του συζύγου της, αν και το πτώμα της συζύγου δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Πότε εξαφανίστηκε – Έστελνε κανονικά μηνύματα και email

Η 42χρονη Francesca Deidda εξαφανίστηκε τον Μάιο από την ιταλική πόλη San Sperate, στο Κάλιαρι, στη νότια Σαρδηνία και οι ερευνητές πιστεύουν ότι τη σκότωσε ο σύζυγός της, ο 43χρονος Igor Sollai, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η 42χρονη, φέρεται να εστάλησαν μηνύματα από το τηλέφωνό της που έλεγαν στους φίλους και την οικογένειά της ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο μακριά λόγω του χωρισμού της – αλλά αρνήθηκε να μιλήσει με οποιονδήποτε στο τηλέφωνο.

Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν έλαβε επίσης την παραίτησή της με ένα email που εστάλη, μετά την εξαφάνισή της. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτά τα μηνύματα και τα email γράφτηκαν από τον Sollai αφού σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της. Tα έστειλε για να κρύψει το έγκλημά του ώστε ο κύκλος της, να συνεχίσει να πιστεύει ότι είναι ζωντανή.

Τα ίχνη του συζύγου στο διαδίκτυο – Αποκλείστηκε γρήγορα η αυτοκτονία

Αν και το τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί, «ίχνη που άφησε ο ύποπτος στο διαδίκτυο» οδήγησαν στη σύλληψή του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όταν ο Sollai ρωτήθηκε από την αστυνομία γιατί δεν ανέφερε την εξαφάνιση της γυναίκας του, ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή το είχε κάνει ήδη ο αδελφός της.

Ακόμη, η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και εστίασε την έρευνά της στη σχέση τής Deidda με τον σύζυγό της, ο οποίος είχε προβεί σε πολλές αντικρουόμενες δηλώσεις.

Ο Sollai ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του ήθελε λίγο χρόνο μόνη της για να «σκεφτεί», σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Οι ερευνητές λένε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το ζευγάρι περνούσε κρίση στη σχέση του πριν εξαφανιστεί η Deidda.

Η αστυνομία ανακάλυψε τα ίχνη του δράστη στο διαδίκτυο

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία»

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το πτώμα της, ο Sollai συνελήφθη για φόνο την περασμένη εβδομάδα και παραμένει στη φυλακή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ο δικηγόρος του, Carlo Demurtas, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία. Και μέχρι σήμερα δεν έχουμε στοιχεία που να λένε ότι ο πελάτης μας χρησιμοποίησε το τηλέφωνο της συζύγου του ή ότι έστειλε το email».

Ο δικηγόρος επιχείρησε επίσης να τεθεί ο πελάτης τους σε κατ’ οίκον περιορισμό ή να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε χθες ότι ο οδηγός του φορτηγού θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με την Dailymail. Το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμεναν μαζί από το 2012, καθώς και τα αυτοκίνητά τους έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.