Ισραήλ: Οικογένεια ομήρου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για να πιέσει να κλειστεί συμφωνία με τη Χαμάς
Η οικογένεια της ομήρου Ντανιέλα Γκιλμπόα επιδιώκει να πιέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία με τη Χαμάς
Η οικογένεια της Ντανιέλα Γκιλμπόα, η οποία κρατείται όμηρος στη Γάζα, επέτρεψε τη δημοσίευση ενός βίντεο με τη συμμετοχή της, το οποίο η Χαμάς δημοσίευσε τον Ιανουάριο. Αν και η κυκλοφορία του βίντεο είχε γνωστοποιηθεί τότε, δεν είχε προβληθεί ευρέως.
Οι οικογένειες των ομήρων πιέζουν την κυβέρνηση Νετανιάχου να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς
Στο βίντεο η Γκιλμπόα, μια 19χρονη στρατιώτης που αιχμαλωτίστηκε από τη βάση Ναχάλ Οζ στις 7 Οκτωβρίου, λέει ότι το μέρος όπου κρατείται δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς, ότι της λείπει η οικογένειά της και κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την ίδια και άλλους ομήρους. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε το βίντεο παραμένουν ασαφείς.
Δίνοντας στη δημοσιότητα το υλικό, η μητέρα της Όρλι Γκιλμπόα δήλωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι ελπίζει ότι θα υπογραμμίσει τη σημασία της εξασφάλισης μιας συμφωνίας απελευθέρωσης των ομήρων.
Δείτε το βίντεο:
אות החיים האחרון של החטופה דניאלה גלבוע – סרטון של חמאס מהיום ה-107 למלחמה | מפורסם באישור המשפחה@NOFARMOS pic.twitter.com/zV1F0hpaYU
— כאן חדשות (@kann_news) July 9, 2024
Λαπίντ: Ο Νετανιάχου περιπλέκει σκόπιμα τις συνομιλίες για εκεχειρία
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε στο ραδιόφωνο 103FM του Ισραήλ ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δημοσίευσε έναν κατάλογο με αδιαπραγμάτευτους όρους για να αποδεχθεί το Ισραήλ οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τα πολιτικά του παιχνίδια.
«Περιττή ζημιά… Είναι μια περίπλοκη διαπραγμάτευση ακόμη και χωρίς ο Νετανιάχου να την περιπλέκει σκόπιμα για να κλείσει το μάτι στην πολιτική του βάση», δήλωσε ο Λαπίντ.
Τα σχόλιά του ήρθαν μία ημέρα αφότου επανέλαβε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι θα εγγυηθεί ένα κοινοβουλευτικό δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση που ο Νετανιάχου υπογράψει μια συμφωνία και ως εκ τούτου χάσει την υποστήριξη δύο ακροδεξιών υπουργών του.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ αντιτίθενται σε οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442