Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οι λεσβίες έχουν περισσότερους οργασμούς από τις στρέιτ γυναίκες - και ναι, φαίνεται να φταίνε οι άντρες

Οι λεσβίες έχουν περισσότερους οργασμούς από τις στρέιτ γυναίκες – και ναι, φαίνεται να φταίνε οι άντρες

Εν μέρει αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της επιρροής των μέσων, δήλωσαν οι ερευνητές, καθώς οι σκηνές σεξ συχνά πλαισιώνονται γύρω από την ευχαρίστηση του άνδρα.

Μια νέα έκθεση ρίχνει φως στο γιατί οι στρέιτ γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς από τις λεσβίες – και είναι ακριβώς ο λόγος που θα περιμένατε.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science, περιλάμβανε δύο έρευνες: μία σε λεσβίες και στρέιτ γυναίκες και μία σε bisexual γυναίκες.

Tα ευρήματα

Η πρώτη έρευνα ρώτησε τη μικτή ομάδα των 476 ατόμων πόσο σημαντική θεωρούν τον οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Ενώ τόσο οι λεσβίες όσο και οι στρέιτ γυναίκες εκτιμούσαν την κορύφωση το ίδιο, οι λεσβίες ανέφεραν μεγαλύτερη διέγερση της κλειτορίδας και περισσότερους οργασμούς συνολικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Η Wetzel ανέφερε επίσης ότι οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα να εκφράζουν τις ανάγκες τους σε άλλες γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες

Η δεύτερη έρευνα σε 482 αμφιφυλόφιλων συμμετεχουσών διαπίστωσε ότι οι bisexual γυναίκες εκτιμούν τον οργασμό το ίδιο ανεξάρτητα από το φύλο του συντρόφου τους, αλλά όσες συνευρίσκονταν με γυναίκες είχαν υψηλότερες προσδοκίες κλειτοριδικής διέγερσης και οργασμού από όσες συνευρίσκονταν με άνδρες.

Εν μέρει αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των μέσων, δήλωσαν οι ερευνητές, καθώς οι σκηνές σεξ συχνά πλαισιώνονται γύρω από την ευχαρίστηση του άνδρα. Η κλειτοριδική διέγερση παραβλέπεται για τη βασική κολπική διείσδυση και οι σκηνές συνήθως τελειώνουν με τον οργασμό του άνδρα.

«Αυτό το ετεροφυλόφιλο σενάριο δίνει προτεραιότητα στον οργασμό του άνδρα, καθώς η συνουσία από μόνη της σχετίζεται με τη χαμηλότερη συχνότητα οργασμού για τις γυναίκες», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ με γυναίκες είναι «πιο πιθανό να συμμετέχουν σε μη διεισδυτικές πράξεις».

Βιολογικό χάσμα;

Η Grace Wetzel, μία από τους συγγραφείς της μελέτης και υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers, δήλωσε στο NBC News ότι οι έρευνες των δύο ομάδων δείχνουν ότι δεν υπάρχει «τίποτα εγγενώς βιολογικό» στο χάσμα οργασμού μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενες μελέτες.

«Αυτό που πρέπει να πάρουμε από αυτή την έρευνα είναι ότι όταν οι γυναίκες κάνουν σεξ με άνδρες, γενικά, συνήθως δεν βιώνουν αρκετή διέγερση της κλειτορίδας για να διευκολύνουν μια ίση ευκαιρία για οργασμό», είπε.

Η Wetzel ανέφερε επίσης ότι οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα να εκφράζουν τις ανάγκες τους σε άλλες γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες. Ενώ η πίεση για οργασμό μπορεί να κάνει το σεξ λιγότερο ευχάριστο, είπε ότι τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου θα πρέπει «να εργαστούν για να κάνουν τις σεξουαλικές τους συναντήσεις πιο ευχάριστες γενικά, συμπεριλαμβάνοντας εκείνες τις σεξουαλικές πράξεις που είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε οργασμό».

*Με πληροφορίες από: The Advocate

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024