Ο Κάνιε Γουέστ κουνάει τη λευκή του σημαία στη μουσική βιομηχανία;

Σύμφωνα με τον Rich the Kid, ο ράπερ/παραγωγός, 47 ετών, φέρεται να δήλωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική, αν και δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνεπάγεται αυτό ή αν η απόφαση είναι οριστική.

Στο πρόσφατο εξώφυλλό του στο Billboard, όμως, ο Ty Dolla $ign δήλωσε ότι το Vultures 2 είναι σχεδόν έτοιμο και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει από μέρα σε μέρα

Σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο οθόνης που έχει πλέον διαγραφεί από μια ανταλλαγή μηνυμάτων που δημοσίευσε ο Rich the Kid, 31 ετών, την Τρίτη 9 Ιουλίου, ο Γουέστ (γνωστός ως Ye) έγραψε: «Αποσύρομαι από την επαγγελματική μουσική». Ο λόγος; Το μόνο που άφησε να εννοηθεί ο μουσικός είναι ότι «δεν είναι σίγουρος τι άλλο να κάνει» όσον αφορά τη μουσική.

Ωστόσο, ο Rich the Kid απάντησε εξοργισμένος: «Να αποσυρθείς; Γιατί; Πως; Οι άνθρωποι σε χρειάζονται, η μουσική που εσύ, ο Ty και εμείς κάναμε ήταν το μεγαλύτερο στίγμα στην κουλτούρα μέχρι σήμερα το 2024».

Τα αποκαλυπτήρια

Λίγο αφότου δημοσίευσε τα screenshots, ο Rich the Kid ανακοίνωσε στο X (πρώην Twitter) ότι θα κυκλοφορήσει νέα μουσική με τον Γουέστ που θα μπορεί το κοινό να ακούσει στο επερχόμενο άλμπουμ του, Life’s a Gamble. «Βασικά κυκλοφορούμε [μουσική] την Παρασκευή 19/7», έγραψε, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία κυκλοφορίας του project.

Σύμφωνα με το tracklist του άλμπουμ, υπάρχει μια επερχόμενη συνεργασία με τον Γουέστ με τίτλο «Plain Jane», καθώς και το ήδη κυκλοφορημένο single «Gimme a Second 2» με τη συμμετοχή του Ty Dolla $ign και του Peso Pluma.

Υπάρχει επίσης το κομμάτι «Carnival» με τον Playboi Carti και τον Ty Dolla $ign, 42 ετών, το οποίο υπήρχε στο άλμπουμ Vultures 1 του τελευταίου με τον Γουέστ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Το τραγούδι έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 τον επόμενο μήνα.

Η υποτιθέμενη ανακοίνωση της αποχώρησης του Γουέστ έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο ίδιος και ο Ty Dolla $ign επρόκειτο να κυκλοφορήσουν το sequel project τους, Vultures 2. Χάρη στο πρώτο τους κοινό άλμπουμ, το δίδυμο (γνωστό ως ¥$) έλαβε το 2024 το βραβείο BET για το καλύτερο γκρουπ.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Instagram που μοιράστηκε ο Ty Dolla $ign, το επόμενο βήμα του διδύμου είναι να φέρει την εμπειρία ακρόασης του Vultures στην Κορέα την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν θα παρουσιάσουν το επόμενο project τους, το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Στο πρόσφατο εξώφυλλό του στο Billboard, όμως, ο Ty Dolla $ign δήλωσε ότι το Vultures 2 είναι σχεδόν έτοιμο και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει από μέρα σε μέρα.

*Με πληροφορίες από: People