Σκηνές που έκοβαν την ανάσα εκτυλίχθηκαν εχθές Τρίτη (9/7) στην Πάτρα, όπου ξέσπασε φωτιά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ εκκενώθηκε και το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα από το 112 τρεις φορές, προειδοποιώντας για τις διάσπαρτες εστίες στην περιοχή και ζητώντας την απομάκρυνση των κατοίκων.

Η εικόνα που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό πολλών από την χθεσινή μάχη με τις φλόγες, είναι αυτή ενός αστυνομικού να απομακρύνει έναν ηλικιωμένο κάτοικο από το σπίτι του στην περιοχή Γηροκομείο.

«Τον πήρα, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος»

Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος είναι ο άνθρωπος που διέσωσε τον 92χρονο κύριο Οδυσσέα από το σπίτι του, παίρνοντάς τον στην αγκαλιά του.

«… η εικόνα ήταν τρομακτική, η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια… ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε, οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε…», δήλωσε αρχικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους»

«Η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι… Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας… καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους… Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την υπηρεσία μου, δεν κοίταξαν ωράριο ή ο,τιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά…», είπε ο αρχιφύλακας, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο ίδιος, θα μεταβεί αργότερα στην περιοχή να επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον κ. Οδυσσέα και να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση του κ. Οδυσσέα: