Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Samsung: Πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που λανσάρει «έξυπνο δαχτυλίδι»

Samsung: Πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που λανσάρει «έξυπνο δαχτυλίδι»

Το αδιάβροχο Galaxy Ring παρακολουθεί βασικές παραμέτρους υγείας όπως ο ύπνος.

Με την ελπίδα ότι οι εφαρμογές υγείας θα προσελκύσουν πελάτες και θα τονώσουν τα έσοδά της, η Samsung έγινε την Τετάρτη ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών που παρουσιάζει έξυπνο δαχτυλίδι.

Το Galaxy Ring, με βάρος λιγότερο από τρία γραμμάρια, παρακολουθεί τον ύπνο, τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα στρες, ανέφερε την Τετάρτη η εταιρεία στην παρουσίαση των νέων προϊόντων της, στα οποία περιλαμβάνονται τα κινητά Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6.

Το πλήρως αδιάβροχο δαχτυλίδι συνεργάζεται με κινητά Galaxy που τρέχουν Android 11 ή μεταγενέστερο και φτάνει στην ευρωπαϊκή αγορά στις 24 Ιουλίου στην τιμή των 399 δολαρίων.

Εκτός από τις μετρήσεις υγείας που προσφέρει, επιτρέπει επίσης στον χρήστη να ελέγχει την κάμερα και το ξυπνητήρι του κινητού.

To Galaxy Ring θα είναι διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη και χρώματα (Reuters)

Το δε Galaxy Z Fold 6, το ελαφρύτερο και λεπτότερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Samsung, τιμάται 1.100 δολάρια, ενώ το Z Fold 6 ξεκινά στα 1.900 δολάρια, 100 δολάρια λιγότερα από το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο.

Με τα νέα κινητά της η Samsung προσφέρει περισσότερες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ άλλων τη «λειτουργία ακρόασης» που προσφέρει αυτόματη διερμηνεία μέσω των ακουστικών Galaxy Buds.

Τα έξυπνα δαχτυλίδια έχουν μέχρι σήμερα περιορισμένη απήχηση, έγιναν όμως πιο γνωστά ως αξεσουάρ διασημοτήτων όπως η Κιμ Καρντάσιαν και, πιο πρόσφατα, η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας.

Αν και τα έξυπνα ρολόγια έχουν συνήθως περισσότερους αισθητήρες για μέτρηση των ζωτικών σημείων, τα έξυπνα δαχτυλίδια είναι πιο διακριτικά και ίσως προτιμηθούν από όσους δεν θέλουν να φορούν ρολόι στον ύπνο ή στα σπορ.

Μέχρι σήμερα, στη μικρή αυτή αγορά κυριαρχούσαν τα έξυπνα δαχτυλίδια της φινλανδικής Oura.

Η νέα τεχνολογία είναι πάντως απίθανο να γίνει ανάρπαστη: σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας CCS Insight, η συνολική παγκόσμια αγορά για το 2025 δεν αναμένεται να υπερβεί τα 4 εκατομμύρια κομμάτια.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024