Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πρωταγωνιστώντας στην ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πρωταγωνιστώντας στην ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη

Στο πιο αγαπημένο αστείο ρομάντζο όλων των εποχών.

Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του  Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι.

Είδαμε την παράσταση στο κατάμεστο θέατρο Βράχων την Τρίτη 9 Ιουνίου, λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας και ολοκληρώσει τον κύκλο της την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος».

Δουλτσινέα η Νάντια Κοντογεώργη

Τη θεατρική μεταφορά του κλασσικού αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες υπογράφει ο Άκης Δήμου, ενώ την καλοκουρδισμένη και ευρηματική σκηνοθεσία ο Γιάννης Μπέζος.

«Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι’ αυτό που τον ξεπερνά! Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι! Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά!

Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν»υπογραμμίζει ο Γιάννης Μπέζος.

Σάντσο ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ένα αγαπημένο πολυδιαβασμένο έργο που συνεχίζει να παραμένει επίκαιρο

Ενώ ο Άκης Δήμου συμπληρώνει: «Στις αρχές του 17ου αιώνα, ένας  58χρονος μονόχειρας, γκριζομάλλης, βετεράνος των πολέμων της Ισπανίας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μαχητής στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, κυνηγημένος από τους πειρατές, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές, έγραψε και δημοσίευσε την ιστορία ενός φτωχού χωρικού που, νομίζοντας τον εαυτό του Ιππότη, έμπλεκε σε απίθανες κωμικές περιπέτειες.

Ο μεγαλοφυής  «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο με την ίδια πάντα απόλαυση.»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ενσαρκώνει εξαιρετικά τον ευγενή, αγαπημένο, ρομαντικό αλλά και αφοπλιστικά διαυγή ήρωα και μαζί με τον Θανάση Τσαλνταμπάση στο ρόλο του Σάντσο και τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Δουλτσινέας καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή με στιγμές συγκίνησης αλλά και πολύ χιούμορ παράσταση, που διαρκεί μιάμιση ώρα, χωρίς να χάνει λεπτό τον ρυθμό της.

Το δυνατό και συνεχές χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης ήρθε ως επιβράβευση των καλοδουλεμένων ερμηνειών του θιάσου.

Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα

Πόσο απαραίτητο μας είναι να ονειρευόμαστε;

Η ευγενική μας εκδοχή γιατί δεν είναι στην πρώτη ζήτηση; Μήπως η συνήθεια της κοινοτοποίας μας δίνει μια ψευδαίσθηση της ευτυχίας; Ερωτήματα και ανησυχίες που θέτουν οι ήρωες και αναζητούν τις απαντήσεις του προσπαθώντας να δημιουργήσουν έναν πιο καλοσυνάτο κόσμο. Με λιγότερο φόβο και περισσότερη καθαρότητα και αλήθεια στις ψυχές.

Το θιάσο συμπληρώνουν η Παρθένα Χοροζίδου στον ρόλο της Μαριτόρνα και οι Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος. Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.

Στο βιολί ο Γιώργος Χατζής

Τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της  Ντένης Βαχλιώτη, η μουσική του Βάιου Πράπα και οι φωτισμοί του Νίκο Βλασόπουλου.

Πληροφορίες εισιτηρίων

https://www.more.com/theater/don-kixotis/

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024