Οι δημοφιλείς πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας μπορεί να έχουν πολύ κόσμο, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά απομονωμένα σημεία όπου οι παραθεριστές μπορούν να χαλαρώσουν.

Η μεσαιωνική πόλη και τα πλακόστρωτα δρομάκια της φιλοξενούν πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Φιστικιού – ένα μουσείο αφιερωμένο στο πράσινο καρπό. Λίγο έξω από το Μπροντέ, βρίσκεται επίσης το Κάστρο Νέλσον – ένα πρώην Αββαείο που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απώθηση των Σαρακηνών από τη Σικελία

Ένα από αυτά τα μέρη είναι το Μπροντέ, μια μικρή ιταλική πόλη στη Σικελία, γνωστή για την πλούσια παραγωγή εσπεριδοειδών, ελιάς και φιστικιών. Παρά την κοντινή της απόσταση από την Αίτνα και την Κατάνια, η ιταλική πόλη παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από τουρίστες.

H πόλη του φυστικιού

Τα φιστίκια είναι γνωστά ως ο πράσινος χρυσός της Ιταλίας, γεγονός που καθιστά το Μπροντέ κατά κάποιο τρόπο παράδεισο χάρη στο φιστίκι Μπροντέ. Αυτός ο τύπος φιστικιού παράγεται μόνο στην ιταλική πόλη αφού του δόθηκε η δική του διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2009.

Τα ιταλικά φιστίκια είναι περιζήτητα για το χρώμα, την υφή και τη γεύση τους.

Η Laura Lupo, η οποία είναι ιδιοκτήτρια μιας γνωστής αγροτικής εταιρείας στην πόλη, δήλωσε: «Αυτή είναι η απόλυτη πατρίδα του φιστικιού – είναι ένα τεράστιο μέρος του πλούτου της Σικελίας, καθώς ό,τι φυτρώνει εδώ έχει μοναδική γεύση».

Υπάρχουν επίσης πολλές νόστιμες λιχουδιές για να δοκιμάσετε, συμπεριλαμβανομένων των αραντσίνι με φιστίκι (τηγανητές μπάλες ρυζιού) και ψωμάκια μπριός γεμάτα με παγωτό φιστίκι.

Άλλα είδη τροφίμων με φιστίκι που θα βρείτε στην πόλη περιλαμβάνουν σπιτικά ζυμαρικά με αλεύρι φιστικιού και λουκάνικα με γεύση φιστικιού.

Κάθε χρόνο, τέλη Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται στην πόλη ένα φεστιβάλ ξηρών καρπών για τον εορτασμό του φιστικιού Μπροντέ, με εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες.

Αξιοθέατα

Η μεσαιωνική πόλη και τα πλακόστρωτα δρομάκια της φιλοξενούν πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Φιστικιού – ένα μουσείο αφιερωμένο στο πράσινο καρπό. Λίγο έξω από το Μπροντέ, βρίσκεται επίσης το Κάστρο Νέλσον – ένα πρώην Αββαείο που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απώθηση των Σαρακηνών από τη Σικελία.

Υπάρχει επίσης η Piazza Duomo, η οποία είναι μια μαγευτική πλατεία που βρίσκεται στην καρδιά του Μπροντέ. Η πλατεία περιβάλλεται από ιστορικά κτίρια και διαθέτει ένα γραφικό σιντριβάνι.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την εκκλησία της Annunziata, που χτίστηκε το 1500 με όμορφες ζωγραφιές και ένα μοναδικό παράθυρο από πέτρα λάβας στο εσωτερικό της.

View this post on Instagram

A post shared by @laterradisi

*Με πληροφορίες από: The Sun | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Cultural Heritage