Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία - Δέσμευση για 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – Δέσμευση για 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην Ουκρανία και τις αμυντικές δαπάνες.

«Γιορτάζουμε την δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή στη Σύνοδο του NATO, στην Ουάσινγκτον.

«Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων», συνέχισε ενώ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί».

«Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία. (…). Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας: «Ενδυναμώνουμε τις αμυντικές μας ικανότητες, ενδυναμώνοντας το ΝΑΤΟ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νέο ευρωπαϊκό κύκλο για να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα γιατί είναι προς το δικός μας συμφέρον».

Ο πρωθυπουργός, ολοκλήρωσε τις σύντομες δηλώσεις του και ρωτήθηκε προσερχόμενος στη Σύνοδο για τις αμερικανικές εκλογές λέγοντας πως δεν θέλει να σχολιάσει ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα σεβαστεί την επιλογή του Αμερικανικού λαού ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του έχει συνεργαστεί και και με τους δύο Αμερικανούς προέδρους.

Τετ α τετ με Ερντογάν

Αργότερα και συγκεκριμένα στις 23.00 (ώρα Ελλάδος) ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου. 

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μικρής διάρκειας καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα ενώ έχει ήδη κλειστεί το ραντεβού τους τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024