Στη συγκρότηση του προγράμματος «Field» της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα συμμετάσχει η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «με μεγάλη τιμή και χαρά δέχθηκα την πρόταση της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να είμαι μία εκ των 14 έμπειρων Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουμε το νέο της πρόγραμμα Field».

«Είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά «πλοήγησης» στην πολιτική»

Σύμφωνα με τη βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, «η Jacinda Ardern, έχοντας υπάρξει μια από τις νεότερες γυναίκες πρωθυπουργούς στον κόσμο, υποστήριξε και ανέδειξε έναν τρόπο ηγεσίας εντελώς διαφορετικό από τους παγιωμένους. Ένα μοντέλο ηγεσίας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κινητοποίηση μέσω της ελπίδας και όχι του φόβου, στην οικοδόμηση δημόσιας στήριξης μέσω της κατανόησης των προβλημάτων και της συζήτησης και όχι της επιβολής και της ισχύος».

Προσθέτει ότι «είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά «πλοήγησης» στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα».

Καταληκτικά η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει πως σκοπός του προγράμματος είναι η «αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε».

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου: