Νέα στοιχεία για τη «μεγάλη ζημία» που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο παραθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση, αυτή τη φορά, στον Κωστή Χατζηδάκη και την «κυβερνητική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη», τους οποίους κατηγορεί πως έχουν ζημιώσει το Δημόσιο με 1,567 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ότι «ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας  σωρευτικές ζημιές 37 δισ. € από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Και υπογραμμίζει πως «από τότε πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών). Όλα αυτά μέσα σε 6 μήνες!».

«Αν υπολογίσουμε τις διαφορές μεταξύ των τιμών των μετοχών που πούλησε και των σημερινών, η απώλεια για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι 514 εκ. €. Αν υπολογίσουμε τα μερίσματα που χάθηκαν για το Δημόσιο – μόνο για φέτος – αυτά είναι 157 εκ. €! (αναλογιστείτε τι οφέλη θα είχε το Δημόσιο την επόμενη 10ετια!)», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

«Άριστοι για τους ‘φίλους’ τους, εκποιώντας την περιουσία του λαού»

Παράλληλα, αναφέρει «δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ, που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο ‘συνήθης ύποπτος’ των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης – απώλεια του 17% από το 2021 – αυτές είναι 895 εκ. € (865 εκ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκ. από μερίσματα)».

Για να καταλήξει ότι «στο σύνολο, ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απωλέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι «άριστοι για τους ‘φίλους’ τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού».

«Και φυσικά με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «η ΝΔ μάς απάντησε μέσω κύκλων: ‘Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα’. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. Η σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική. Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια», σημειώνει καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης.