Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην τοποθέτηση Βουρλούμη ως επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, εξέφρασε στην Βουλή η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως επισήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε αντιταχθεί στις 6/7/2021 στη τοποθέτηση του και σήμερα προτεινόμενου Προέδρου της Αρχής, κ. Βουρλούμη. Εξέφρασε έτσι τη διαφωνία του στην πρόσφατη, τότε,  τροποποίηση του άρθρου 47 του Ν. 4557/18, με την οποία διευρύνθηκε το πλαίσιο επιλογής προσώπων. Πλέον, μπορούσαν να στελεχώσουν την Αρχή, εκτός από τους ενεργεία δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και με συνταξιούχους. Ξεπέρασαν με τον τρόπο αυτή τη γνώμη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής να επιλέγεται, πλέον, μόνο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης».

Η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε επίσης στα ευρήματα που καταγράφονταν στην έκθεση της Αρχής το 2023 και ειδικότερα στην απουσία επαρκούς εποπτείας και ενιαίου κανονιστικού πλαισίου, καθώς και στις μεθόδους ξεπλύματος, μέσω Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ).