«Το κόμμα θα προχωρήσει συγκροτημένα, θα κάνει το συνέδριό του, θα επιχειρήσει να ενισχυθεί και θα ανοίξει την πόρτα μιας μεγάλης εκλογικής συμμαχίας με τις προοδευτικές δυνάμεις. Αυτό είναι τομή στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο Νίκος Παππάς, επικαλούμενος την απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε, μιλώντας στο MEGA, ότι δεν χρειάζονται δίκες προθέσεων και ότι αν η «συζήτηση τελειώνει σε κατηγορίες περί «ταπεινών κινήτρων» του ενός ή του άλλου, δεν έχουμε κάνει τίποτα και κυρίως δεν έχουμε κάνει τίποτα για τα προβλήματα του κόσμου».

«Έχουμε μια οικονομική επιτροπή, θα δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες του κόμματος»

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι αυτή «πρέπει να εδράζεται σε πάρα πολύ ισχυρά προγραμματικά θεμέλια. Για παράδειγμα, στο θέμα των τραπεζών. Το δημόσιο έχει ζημιωθεί 40 δισ. και τώρα βλέπουμε και εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής, όπου διαβάζουμε για μια συμφωνία που θα ζημιώσει το δημόσιο. Μπορούμε να συγκλίνουμε σε αυτό; Μπορούμε να συγκλίνουμε στο θέμα με τη διατίμηση των τιμών ενέργειας; Εκεί πρέπει να συζητήσουμε», κατέληξε.

Όσον αφορά την εφημερίδα Αυγή, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «έχει γίνει συζήτηση πάρα πολλές φορές κυρίως για το ζήτημα, που επιβαρύνει και το κόστος πάρα πολύ, του καθημερινού φύλλου. Επίσημα έχει γίνει και το 2021 και το 2022 και πριν αλλά όχι με τόσο έντονο τρόπο. Το 2021 και το 2022 είχαμε φτάσει να ψηφίζουμε επί τούτου».

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα φύγουν από την Κουμουνδούρου και το κτίριο «Μίμης Δαρειώτης».

«Είναι ένα ιστορικό κτίριο και η καρδιά των περιουσιακών στοιχείων του κόμματος. Δεν έχουμε μόνο τα γραφεία αυτά, υπάρχουν και άλλα κτίρια στα οποία θα συμμαζευτούν λίγο οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες. Θα ξενοικιαστούν και ήδη ξενοικιάστηκαν γραφεία», είπε.

«Απαραίτητος ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο»

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μεγάλη βάση πρέπει να δοθεί και στη διαδικτυακή παρουσία του κόμματος.

«Δεν μπορείς να έχεις δεκάδες εργαζόμενους δημοσιογράφους και μόνο μία χούφτα από αυτούς να κοπιάζουν για να είμαστε επαρκείς διαδικτυακά. Πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος και εκεί υπάρχει και η δυνατότητα αύξησης εσόδων», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» είναι απαραίτητος.

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που το ακούν κάθε μέρα και είναι και ένα μέσο το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στη συγκρότηση της παράταξης. Είναι συχνότητα, η συχνότητα είναι τεράστιο περιουσιακό στοιχείο. Έχουμε μια οικονομική επιτροπή, θα δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες του κόμματος», πρόσθεσε.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Παππάς στο MEGA: