Τον Παύλο Γερουλάνο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στηρίζει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Νίκος Παπανδρέου, ανέφερε ότι «ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να συνθέσει θέσεις, απόψεις και γενιές. Με πάθος αλλά χωρίς εμπάθεια. Με ανανέωση αλλά χωρίς αποκλεισμούς. Με συμφωνίες αλλά χωρίς συναλλαγές. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη να συνθέσει τις ικανότητες των άξιων πολιτικών στελεχών και των μελών του και να λειτουργήσει με δημοκρατικό τρόπο, ώστε να εκφράσει τις ανάγκες της κοινωνίας που είναι επιτακτικές. Να εκφράσει την ανάγκη για ισχυρή οικονομία με ισότητα και δικαιοσύνη, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε ισχυρή Ελλάδα».

«Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πραγματική άποψη για το πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία»

Ακολούθως ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ επέτυχε διότι συνδύασε τις ανάγκες της κοινωνίας και τις διαχρονικές του αξίες με την τεχνοκρατική επάρκεια. Το κόμμα ακόμη διατηρεί υψηλό φρόνημα διακυβέρνησης. Αντιστοίχως ο επικεφαλής του κόμματος πρέπει να έχει ίδια άποψη για την οικονομική παραγωγή καθώς και σχετική εμπειρία. Αυτό αφορά τα πολιτικά κόμματα οριζοντίως και δίχως εξαιρέσεις. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πραγματική άποψη για το πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία».

Κατά τον ίδιο, «στην παρούσα ιστορική συγκυρία η παράταξη έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα συνθέσει πολιτικές, θα απελευθερώσει στελέχη, έχει διεθνές δίκτυο και ίδια γνώση της πραγματικής οικονομίας. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει ο Παύλος Γερουλάνος. Αν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος αποφασίσουν να του δώσουν την ιστορική αυτή ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να την αξιοποιήσει προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας».

Το «ευχαριστώ» του Παύλου Γερουλάνου

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος είπε το δικό του «ευχαριστώ» σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας πως «θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Παπανδρέου για τη στήριξή του στην υποψηφιότητά μου. Και κυρίως, για τους λόγους που μου την προσφέρει. Βαθιά πολιτικοί, βαθιά συγκινητικοί».

«Κάθε λέξη στο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου, στην Εφημερίδα των Συντακτών, περιγράφει την ιστορική αποστολή κάθε ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ: Να συγκροτήσει ένα κόμμα πατριωτικό, με απόλυτη συναίσθηση των δυνατοτήτων της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, με πλήρη εικόνα της πραγματικής οικονομίας και, πρωτίστως, ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της, ικανό να αλλάξει το παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που ενέπνευσε στο παρελθόν και μπορεί να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες. Γύρω από το οποίο μπορούν να συσπειρωθούν ξανά όλες εκείνες οι προοδευτικές δυνάμεις που νιώθουν απομονωμένες και αποξενωμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά.