Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπροσωπεία του του Κ.Κ. Κίνας συμφώνησαν στη σημασία της πολυμερούς διπλωματίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας, με επικεφαλής τον Lu Kang, Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη γραμματέα Ράνια Σβίγγου και τη συμμετοχή της Τομεάρχη Εξωτερικών Ρένας Δούρουκαι του Γιώργου Γαβρήλου, Τομεάρχη Εργασίας και μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας της Βουλής.

Κατά την εποικοδομητική συνάντηση, συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. με την Κίνα.

Επίσης, έγινε μια εποικοδομητική και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στο Παλαιστινιακό και το Ουκρανικό.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της πολυμερούς διπλωματίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, στο σύγχρονο κόσμο.

Τέλος, τέθηκε ως προτεραιότητα η ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων, καθώς και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ του Κ.Κ. Κίνας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων των δύο κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποδέχθηκε πρόταση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, επίσης, ο πρέσβης της Κίνας, Xiao JunZheng, η Wang Yingchun, αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Γραφείου Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο Zhang Guangping, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Γραφείου Βορειοαμερικανικών, Ωκεανικών και Σκανδιναβικών Υποθέσεων, ο Chen Jian, τομεακός διευθυντής του Γραφείου, ο Yao Hanben, αναπληρωτής τομεακός διευθυντής του Γραφείου Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κίνας, Lin Dian.

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024