Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε πριν λίγες μέρες να μην αγωνιστεί στους Τορόντο Ράπτορς και να πει «ναι» στο «χρυσό» συμβόλαιο που του πρότεινε ο Ολυμπιακός.

Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του από το λιμάνι, συμφώνησε για να γυρίσει, όμως ακόμη τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του έχουν οι Τορόντο Ράπτορς.

Ο πρόεδρος των Καναδών, Μασάι Ουτζίρι, εξήγησε χωρίς να δώσει περεταίρω στοιχεία πως «θα δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κατάληξη της ιστορίας να διαρκέσει «ακόμα και… μήνες», στην πραγματικότητα αυτό που ήθελε να πει ήταν πως αυτός διαχειρίζεται τα πάντα και αυτός θα αποφασίσει για το μέλλον του Βούλγαρου φόργουορντ.

Ο Βεζένκοφ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και η ομάδα του, έχει στα χέρια της την επιλογή για επέκταση μίας ακόμα σεζόν, που θα του αποφέρει 7 εκατ. δολάρια. Κάτι που όμως μοιάζει αδύνατον να συμβεί.

Στις ΗΠΑ τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Βεζένκοφ δίνουν και παίρνουν. όμως ο Ουτζίρι, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη συμφωνία του παίκτη με τον Ολυμπιακό, αλλά πως θα καταφέρει να κλείσει μια επικερδή συμφωνία στις ΗΠΑ για τον Βούλγαρο.

Ο πρώτος του στόχος είναι να γλιτώσει η ομάδα του την υπερφορολόγηση και αυτό θα γίνει αν ξεφορτωθεί κάποια από τα συμβόλαια που έχει μέσω κάποιας ανταλλαγής. Και μπορεί στο «κόλπο» να μπει και το όνομα του Βεζένκοφ.

Οι παίκτες που είναι στη λίστα για ανταλλαγή είναι οι Μπρους Μπράουν (έχει συμβόλαιο 23 εκατομμύρια δολάρια) και το άλλο του Κρις Μπουσέ (10,8 εκατομμύρια). Αν τα καταφέρουν τότε, θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, που θέλουν και θα στηριχτούν στους νέους και ανερχόμενους σταρ που έχουν (Σκότι Μπαρνς, Ιμάνιουελ Κουίκλι), συν κάποιους από την αγορά των ελεύθερων.

Πώς επηρεάζεται ο Βεζένκοφ και ο… Ολυμπιακός

Ο Βεζένκοφ λοιπόν μπορεί να είναι μια περίπτωση που μπορεί να μπει στη συζήτηση για κάποια ανταλλαγή, παρότι έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και τη Euroleague. Οι Ράπτορς καλώς ή κακώς έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για εκείνον και η λογική λέει ότι αν έχουν τη δυνατότητα θα τον ανταλλάξουν.

Πλέον, θέλουν να τον «ξεφορτωθούν», έχει πάψει να είναι επένδυση για εκείνουν και θα κοιτάξουν να τον δώσουν. Για τον Ολυμπιακό και τη συμφωνία του με τον Σάσα δεν σημαίνει κάτι, αφού ο παίκτης δεν θα αλλάξει γνώμη, η απόφαση του είναι ειλημμένη για επιστροφή. Το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι το πότε, αφού όπως έχει πει και ο πρόεδρος των Ράπτορς, αν και θέλει ο Βεζένκοφ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, μπορεί να επιτευχθεί το deal μετά από μήνες.

Το μόνο θετικό πάντως, στην υπόθεση Βεζένκοφ με τις συζητήσεις του για αποδέσμευση ή buy out με τους Ράπτορς, είναι πως με την διοίκηση οι επί αμερικάνικου εδάφους ατζέντηδές του έχουν καλές σχέσεις και αυτό θα διευκολύνει τις επαφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και να έρθει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ, οι Ράπτορς θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τα δικαιώματα του