Η Αργεντινή νίκησε με 2-0 τον Καναδά στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, κι έτσι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (15/7,03:00) θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής.

Αυτό το ματς θα είναι και το τελευταίο του Άνχελ Ντι Μαρία με το εθνόσημο, καθώς ο Αργεντινός μάγος με μια συγκινητική ανάρτησή στο instagram, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά με την αλμπισελέστε, με την οποία έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Ο 37χρονος Αργεντινός θα βάλει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα 16 χρόνων με την Αργεντινή, με την πρώτη του συμμετοχή στην εθνική να είναι τον Σεπτέμβριο του 2008. Μαζί της έχει πανηγυρίσει ένα Copa America, το Μουντιάλ του Κατάρ, τους Ολυμπιακούς το 2008, αλλά και το Finalissima, καταγράφοντας συνολικά 144 εμφανίσεις και 31 γκολ.

«Δεν βρίσκω λόγια να πω όλα όσα μου συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η ευγνωμοσύνη που νιώθω προς αυτή την ομάδα παικτών, καθένας από αυτούς με έκανε να φτάσω εκεί που έφτασα, χωρίς τον καθένα από αυτούς δεν θα μπορούσα ποτέ να κερδίσω όλα όσα κέρδισα, κέρδισα πολλά περισσότερα από σημαντικά τρόπαια, αλλά οι άνθρωποι, οι συνάδελφοι, οι φίλοι που πήρα μαζί μου είναι αυτά που δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα. Άπειρες ευχαριστίες σε αυτή την ομάδα που θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Πάμε Αργεντινή. Ένας ακόμη τελικός, ένα ακόμη βήμα», ανέφερε ο Ντι Μαρία.

Δείτε την ανάρτηση

Μάλιστα μετά τον ημιτελικό ο Ντι Μαρία δήλωσε συγκινημένος ότι δεν είναι έτοιμος για αυτό το ματς. «Δεν είμαι έτοιμος για το τελευταίο μου παιχνίδι στην εθνική ομάδα, αλλά ήρθε η ώρα. Ό,τι και να γίνει στον τελικό, νομίζω ότι μπορώ να φύγω από την πόρτα. Έδωσα τα πάντα. Πάντα έδινα τη ζωή μου για αυτή τη φανέλα. Υπήρχαν στιγμές που δεν τα κατάφερνα, αλλά τελευταία το έχω κάνει. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους με στήριξαν».