Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε το μέλλον - Η Super League στο top 12 της Ευρώπης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε το μέλλον – Η Super League στο top 12 της Ευρώπης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεψε στην προεδρία της Super League. Και έβαλε τον πήχη ψηλά.

Μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αλλάξει ταχύτητα; Να συγκριθεί με τα μεγάλα της Ευρώπης, διεκδικώντας διακρίσεις και έσοδα; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πίστευε και το πιστεύει. Και στη σημερινή πρώτη Γενική Συνέλευση της Super League από την επιστροφή του στην προεδρία μίλησε για αυτό στους εταίρους του. Δείχνοντας το μέλλον.

Super League με στόχο το top 12 της Ευρώπης. Με ένα ανανεωμένο format, μια καλύτερη σύνδεση με τη Super League 2. Με επαγγελματική διαιτησία. Και γιατί όχι με το «εργαλείο» της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εκεί ψηλά έβαλε τον πήχη ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού για την εποχή που απλώνεται μπροστά. Και όπως εξήγησε υπάρχει μια λαμπρή ευκαιρία.

Μετά την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου από μια ελληνική ομάδα, σαν απόδειξη ότι μπορούμε να σκαρφαλώσουμε ψηλότερα στον ανταγωνισμό. Αλλά και με τις υποσχέσεις που προσφέρει η νέα τάξη πραγμάτων της ΕΠΟ. Η ανάληψη της προεδρίας από τον Μάκη Γκαγκάτση (22/7) που ερχόμενος ο ίδιος από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αν μη τι άλλο προσφέρει έναν καλύτερο συνομιλητή για όσα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να διεκδικεί.

Αναλυτικά Τοποθέτηση Προέδρου Super League κ. Ευάγγελου Μαρινάκη στη Γενική Συνέλευση της Super League:

«Θα ήθελα να πω στο σώμα της γενικής συνέλευσης μερικά πράγματα για τους στόχους και το μέλλον του Συνεταιρισμού.

Νομίζω η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από μια ελληνική ομάδα, δεν έχει σχέση αν είναι ο Ολυμπιακός, είναι ένα σημάδι ότι όλοι μπορούμε καλύτερα, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί καλύτερα.

Και για να το αναβαθμίσουμε, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί.

Νομίζω ότι βοηθάει ότι πάμε σε μια νέα μέρα και με την ΕΠΟ, την ομοσπονδία και πλέον θα μπορούμε να συνεννοηθούμε για βασικά ζητήματα.

Δε δέχομαι να είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στις θέσεις 15-20 του UEFA ranking, όταν μπορεί να είναι στις πρώτες 12 θέσεις και αυτό είναι βασικός στόχος μας.

Δεν είναι δυνατόν το πρωτάθλημα για παράδειγμα της Αυστρίας να έχει αποτίμηση οικονομική 50-60 εκατομμύρια πάνω από το ελληνικό.

Να μιλήσουμε λοιπόν για το σχεδιασμό της επόμενης τριετίας.

• Αλλαγή του φορμάτ της λίγκας για ενα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μέσα στα επόμενα χρόνια η σούπερ λιγκ να εντάξει και μια σούπερ λιγκ 2 με 15 ομάδες συν τις 3 β ομάδες στην οποία θα αγωνίζονται ομάδες με πραγματικούς ιδιοκτήτες και κριτήρια αυστηρά για γήπεδα, προπονητικό, μετοχικό κεφάλαιο κλπ.

• η Ελλάδα να βρεθεί στο τοπ 12 του ranking της UEFA

• Να βρεθούν πόροι και τρόποι ώστε το Ελληνικό Πρωτάθλημα να έχει καινούρια γήπεδα όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα που είναι παρόμοια με εμάς στην Ευρώπη

• Μεγιστοποίηση της αξίας των Ελλήνων προπονητών και ποδοσφαιριστών

• Απομάκρυνση από το σώμα του ποδοσφαίρου, παραβατικών και στοιχηματζήδων με την ύπαρξη συγκεκριμένων κριτηρίων συμμετοχής για τις ομάδες.

• Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για τη μοίρα του σε όλους τους τομείς με την αναβάθμιση των υπηρεσιών της λίγκας αλλά και την μέγιστη αυτονομία σε βασικούς άξονες στα πρότυπα της Premier League ώστε να φτάσουμε γρήγορα στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ένα αυτόνομο και δυνατό οικονομικό πρωτάθλημα συμφέρει και την Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αφού θα φέρει έσοδα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και την Εθνική ομάδα.

• Ενεργοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας σε συνεργασία με την ΚΕΔ και με απ ευθείας ανάθεση σε ότι αφορά στα πρόσωπα από την UEFA και με ανθρώπους όπως έχω ξαναπεί που οι Έλληνες παράγοντες ούτε θα ξέρουν, ούτε θα μάθουν.

• Και κάτι που ξέρω πως σας αφορά όλους, μας αφορά όλους, η οικονομική άνθηση του συνεταιρισμού και οι νέοι πόροι για τις ομάδες. Και εδώ θα σταθώ λίγο παραπάνω.

-Η Σούπερ Λιγκ εκτός από τον κεντρικό χορηγό, θα χρειαστεί και την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση ώστε να βελτιστοποιήσουμε το έσοδο για όλους. Τα χρήματα που δίνονται σε όλη την Ευρώπη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι απείρως περισσότερα και θα τα διεκδικήσουμε πλέον και στην Ελλάδα!

-Στον επόμενο χρόνο και για την Σουπερ Λιγκ 2, θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο που πιστεύω ότι θα βρούμε κοντά στα 4-5 εκατομμύρια, ξεχωριστό από αυτό που θα έχει η Σούπερ Λιγκ.

-Χορηγίες σε όλους τους τομείς που θα αλλάξουν το τοπίο αφού όλη η Λίγκα θα γίνει ένα νέο προϊόν.

-Μεγαλύτερη ενίσχυση από τον Φόρο του Στοιχήματος

-Σημαντικότερες οικονομικές διορθώσεις και τομές στις οικονομικές σχέσεις με ΕΠΟ

-Δικαιότερη φορολόγηση και εξορθολογισμός των οικονομικών σχέσεων με την Πολιτεία».

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024