Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Ισπανία με 2-1.

Άξιζαν μια θέση στον τελικό οι «τρικολόρ» με βάση την εικόνα τους στη διοργάνωση αλλά και ειδικότερα με την απόδοση τους στον χθεσινό ημιτελικό απέναντι στην Ισπανία;

Η απάντηση είναι «όχι» και κανείς δεν αμφισβητεί ότι στον τελικό του Euro πέρασε η καλύτερη ομάδα.

Κι εδώ ερχόμαστε σε όσα έγιναν στην Γαλλία μετά το τέλος του χθεσινού ημιτελικού και τον αποκλεισμό των «τρικολόρ» από τον τελικό της διοργάνωσης.

Με λίγα λόγια, ο κακός χαμός καθώς ο Γάλλοι δεν μπορούσαν να χωνέψουν την ήττα από τους Ισπανούς και τα «έχωσαν» σε Ντεσάν και Εμπαπέ.

Η κριτική μάλιστα ήταν πολύ σκληρή σε ότι αφορά τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας, αλλά υπήρξαν και υπερβολές.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι «τρικολόρ» δεν ήταν η ομάδα που ήθελαν να δουν οι Γάλλοι στην διοργάνωση. Το ρόστερ της γαλλικής ομάδας ήταν πλήρες και τα μεγάλα ονόματα καλούνταν να επαναφέρουν την Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης.

Δεν είναι όμως μόνο η αποτυχία της ομάδας να παίξει στον τελικό αλλά και η αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η Γαλλία και η οποία βέβαια ήταν προβληματική.

Οι χαρακτηρισμοί όμως εναντίον του Ντεσάν, από μεγάλη μερίδα φιλάθλων αλλά και του γαλλικού Τύπου, ήταν βαρύτατοι κι από ένα σημείο και μετά άδικοι.

Ο Ντεσάν είναι ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας και με αυτόν στον πάγκο πήραν οι «τρικολόρ» το Μουντιάλ του 2018, ενώ πέρυσι έφτασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάνοντας από την Αργεντινή στα πέναλτι.

Με λίγα λόγια, δουλειά πολλών χρόνων πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μετά από έναν αποκλεισμό στα ημιτελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σίγουρα η Γαλλία δεν μπορεί να πανηγυρίζει επειδή έφτασε στους «4» της διοργάνωσης, γιατί πολύ απλά ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και το να γίνει «ισοπεδωτική» κριτική ήταν βαρύ και άδικο για τον Ντεσάν.

Οι Γάλλοι έχουν πολλούς λόγους να θεωρούν ότι η ομάδα τους είχε το ρόστερ για να πάρουν το τρόπαιο στα γερμανικά γήπεδα και περίμεναν την κούπα.

Το να φτάσουν όμως στο σημείο να κατακρίνουν με τόσο έντονο τρόπο τον προπονητή – σύμβολο και τους παίκτες είναι κάτι που δεν είναι στην κουλτούρα τους.

Ίσως σήμερα να μίλησε η «πικρία» από τον αποκλεισμό και αύριο τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, αλλά η ουσία είναι ο Ντεσάν άκουσε σε μια μέρα όσα δεν είχε ακούσει σε όλη του την καριέρα στον πάγκο των «τρικολόρ».