Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και επίσημα Σημαιοφόρος της Ελλάδας μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώση στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και το In.gr αποκαλύπτει πότε το έμαθε και πως αντέδρασε.

Η νίκη επί της Κροατίας και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήταν από τα πιο ξεχωριστά βράδια στην καριέρα του Γιάννη Αντςετοκούνμπο. Ο άσος του Μιλγουόκι ήθελε πολύ αυτή την πρόκριση, γιατί η πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν κάτι που δεν το είχε ζήσει ποτέ.

Η συγκίνηση του για την πρόκριση φάνηκε από την πρώτη στιγμή της νίκης, όταν πήγε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και τα μάτια του βούρκωσαν.

Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα και στα αποδυτήρια, μιλώντας με τον αδερφό του Θανάση, να ξεσπάσει και πάλι σε κλάματα.

Μέχρι εκείνη την ώρα ο Giannis δεν ήξερε τίποτα για τη θέση του Σημαιοφόρου και απάντησε με ειλικρίνεια σε ερώτημα δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα λέγοντας: «Αυτό είναι μια μεγάλη τιμή.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, άνθρωποι που είναι 39 και 40 χρόνων επιστρέφουν για να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για όλους και για εμένα που θα πάω για πρώτη φορά. Αν είμαι ο σημαιοφόρος, σπουδαία, αν όχι είναι οκ. Είμαι χαρούμενος που έχω ένα καλό τεχνικό επιτελείο, μια καλή ομάδα. Θέλω να πάμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί.»

Λίγο αργότερα, όμως, ο Αντετοκούνμπο έμαθε τι πρόκειται να συμβεί. Στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας πήγε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο για την πρόθεση του να τον προτείνει για Σημαιοφόρο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Ηδη ο κ. Καπράλος είχε μιλήσει με τον Μίλτο Τεντόγλου που αρνήθηκε να είναι Σημαιοφόρος και από τη στιγμή που άλλοι Ολυμπιονίκες διετέλεσαν Σημαιοφόροι στο παρελθόν, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Γιάννης Φουντούλης, ο η επιλογή του ΝΒΑer φαινόταν μονόδρομος.

Τότε ο Λιόλιος κάλεσε τον Γιάννη μαζί με τον Σπύρο Καπράλο του ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προταθεί αυτός για Σημαιοφόρος. Ο άσος της Εθνικής ομάδας σε μία μέρα αρκετά φορτισμένη για τον ίδιο, δεν άντεξε και πάλι και ξέσπασε σε λυγμούς χαράς.

Πλέον είχε στο μυαλό του, μία εικόνα που είχε φανταστεί καιρό πριν, με τον ίδιο να είναι Σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ήταν πιτσιρικάς Σημαιοφόρος με τον Φιλαθλητικό στην παρέλαση στο Δήμο Ζωγράφου.

Η επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο μόνο θετικά λόγια δημιούργησε με εξαίρεση κάποιους ρατσιστές που δεν χρειάζονται σχολιασμό. Αλλωστε η πορεία του αναδεικνύει ακριβώς την Ολυμπιακή αξία της Αριστείας, για ένα παιδάκι από πολύ φτωχή οικογένεια που με όπλα το ταλέντο και διάθεση για δουλειά, έφτασε στην κορυφή του κόσμου!