Η Ισπανία κατάφερε να νικήσει την Γαλλία (2-1) στον αποψινό ημιτελικό του Euro και έκλεισε θέση στον τελικό της διοργάνωσης και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της.

Αν θα κοντραριστεί δηλαδή με την Αγγλία ή την Ολλανδία διεκδικώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η καλύτερη ομάδα του τουρνουά πήρε την πρόκριση στον τελικό και δεν χωρά αμφιβολία πως αποδόθηκε δικαιοσύνη με την παρουσία της Ισπανίας στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής.

Η Ισπανία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στα γερμανικά γήπεδα και δικαίως θα δώσει το παρών στον μεγάλο τελικό, όπου είναι και το μεγάλο φαβορί για να πάρει την κούπα.

Ναι, η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του Euro 2024 αλλά για να προκριθεί στον τελικό η καλύτερη ομάδα χρειάστηκε να «μιλήσει» το ατομικό ταλέντο.

Το γκολ που πέτυχε ο Γιαμάλ (ειδικά αυτό) αλλά και αυτό του Όλμο, φανερώνουν την σημασία του ατομικού ταλέντου και το πως μια ατομική έμπνευση μπορεί να καθορίσει την έκβαση ενός αγώνα και μάλιστα ημιτελικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σαφώς το πλάνο του προπονητή, η ομαδική δουλειά, η συνολική προσπάθεια παίζουν μεγάλο ρόλο στην πορεία μιας ομάδας αλλά θα υπάρχει πάντα «χώρος» για το ταλέντο.

Ο 17χρονος Λαμίν Γιαμάλ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ που φανερώνει και τις δυνατότητες που έχει αλλά και την αυτοπεποίθηση με την οποία αγωνίζεται ο νεαρός άσος της ισπανικής ομάδας.

Ο Γιαμάλ έκανε το απρόβλεπτο βλέποντας τον γκολκίπερ της Γαλλίας ένα – δυο βήματα μακριά απ’ την σωστή θέση και είπε να… τρελάνει κόσμο.

Το σουτ ήταν τέλειο και η μπάλα έκανε το χατίρι στον νεαρό άσο, με την Ισπανία να ισοφαρίζει το ματς. Ήταν αυτό που έψαχναν οι Ισπανοί, μια στιγμή μαγείας και την πρόσφερε ο νεαρός Γιαμάλ με μια κίνηση μακριά μάλιστα απ’ την «τεχνοτροπία» της ομάδας του.

Μ’ ένα σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει ο πορτιέρε της Γαλλίας.

Εξαιρετικής ομορφιάς ήταν και το γκολ που πέτυχε ο Όλμο στο 25’, δίνοντας το προβάδισμα στην Ισπανία, καθώς το κοντρόλ και το «άδειασμα» στον Γάλλο αμυντικό αποδεικνύουν την οξυδέρκεια του άσου της Λειψίας.

Μπορεί η μπάλα να χτύπησε στον Κουντέ πριν καταλήξει στα δίχτυα, αλλά η δουλειά είχε γίνει από τον Όλμο και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Ντε Λα Φουέντε βρήκε στο πρόσωπο του Όλμο έναν παίκτη που έκανε την διαφορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τώρα οι Ισπανοί περιμένουν να μάθουν αντίπαλο στον τελικό.

Δικαίως βρίσκονται εκεί κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.