Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μόλις 16 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι αθλητές αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΔΟΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μόλις 16 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι αθλητές αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΔΟΕ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 26 Ιουλίου και μένει να δούμε τι θα γίνει με τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θ’ αρχίσουν σε μερικές μέρες και μόνο 16 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι αθλητές αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΔΟΕ να αγωνιστούν ως ουδέτεροι στο Παρίσι (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), αριθμός πολύ μικρότερος από τον αναμενόμενο, σύμφωνα με τη σημερινή (9/7) τελική καταμέτρηση.

Αυτή η λίστα, η οποία καλύπτει δέκα αθλήματα, ενδέχεται να περιοριστεί ακόμη περισσότερο αν υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε ποια αθλήματα θα έχουν αθλητές

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετράει μέχρι σήμερα 19 αρνήσεις από τη ρωσική πλευρά και 7 από την πλευρά της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Νο3 και Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Αρίνα Σαμπαλένκα και Βικτόρια Αζαρένκα, αντίστοιχα.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ΔΟΕ περίμενε 36 Ρώσους και 22 Λευκορώσους αθλητές στο Παρίσι «σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο», ελάχιστους εν συγκρίσει με τους 330 Ρώσους και 104 Λευκορώσους που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Τελικά θα είναι τελικά ακόμη λιγότεροι σε αριθμό και θα εκπροσωπούνται μόνο στην ποδηλασία (3 Ρώσοι αθλητές και 1 Λευκορώσος), στο τραμπολίνο (1 Ρώσος και 1 Λευκορώσος), στο ταεκβοντό (1 Λευκορώσος), στην άρση βαρών (2 Λευκορώσοι), στην πάλη (1 Ρώσος, 1 Λευκορώσος), κωπηλασία (2 Λευκορώσοι), σκοποβολή (2 Λευκορώσοι), τένις (7 Ρώσοι συμπεριλαμβανομένου του Νο5 στον κόσμο Ντανιίλ Μεντβέντεφ), κανό (3 Ρώσοι και 2 Λευκορώσοι) και κολύμβηση (1 Ρώσος και 4 Λευκορώσοι).

Στερούμενοι από την επίσημη σημαία τους, η οποία αντικαταστάθηκε από μια πράσινη που φέρει τα γράμματα «AIN» (Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές), δεν θα μπορούν να παρελάσουν στον Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης και δεν θα εμφανιστούν στον πίνακα των μεταλλίων.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024