Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στην κωμόπολη Αμπασάν, κοντά στη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κυβερνείου της περιοχής.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι εκτοπισμένες γυναίκες και παιδιά, ενώ άλλοι 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το νέο πλήγμα των IDF.

Η αιματοχυσία στη Γάζα δεν έχει τέλος

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τουλάχιστον τις 38.243, ενώ 88.243 είναι τραυματίες κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα που έχει μπει στον ένατο μήνα του. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι σίγουρα μεγαλύτερος αφού χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων ή αγνοούνται.

Τέταρτο χτύπημα σε ισάριθμες ημέρες σε σχολικό κτίριο

Η επίθεση είναι το τέταρτο ισραηλινό χτύπημα που πλήττει σχολικό κτίριο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές μαζικής εκκένωσης για τμήματα της Χαν Γιουνίς και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Βίντεο του Al Jazeera δείχνει δεκάδες εκτοπισμένες οικογένειες στο προαύλιο του σχολείου να ζητωκραυγάζουν για τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο πριν επικρατήσει πανικός από τον ισραηλινό βομβαρδισμό.

Μετά την επίθεση, σοροί κείτονταν στο έδαφος, ορισμένες από τις οποίες ήταν διαμελισμένες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη Γάζα