Ο ισραηλινός στρατός έριξε σήμερα Τετάρτη φυλλάδια στην πόλη της Γάζας ζητώντας από «όλους τους κατοίκους» της να απομακρυνθούν, ακολουθώντας «τους διαδρόμους ασφαλείας», δήλωσε ανταποκριτής του AFP.

Οι συνεχείς εκτοπισμοί αποτελούν την πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα

«Προς όλους όσοι είναι παρόντες στην πόλη της Γάζας, διάδρομοι ασφαλείας σας επιτρέπουν να φύγετε γρήγορα και χωρίς ελέγχους από την πόλη της Γάζας προς καταφύγια στην Ντέιρ ελ- Μπάλαχ και την αζ-Ζαουίντα», ανέφερε το φυλλάδιο που είδε ο ανταποκριτής.

«Η πόλη της Γάζας παραμένει μια επικίνδυνη ζώνη συγκρούσεων», προειδοποιεί το φυλλάδιο.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Πιο συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας, στη Σουτζάγια (στον βορρά) και τη Ράφα (στον νότο).

Η ανάρτηση των IDF στο Χ:

Τουλάχιστον 30 οι νεκροί από την επίθεση σε σχολείο κοντά στη Χαν Γιουνίς

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί από τη σοκαριστική επίθεση του ισραηλινού στρατού σε σχολείο στην κωμόπολη Αμπασάν, κοντά στη Χαν Γιουνίς, την ώρα που εκτοπισμένες οικογένειες παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε παιδιά.

Η επίθεση αυτή ήταν το τέταρτο ισραηλινό χτύπημα που πλήττει σχολικό κτίριο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές μαζικής εκκένωσης για τμήματα της Χαν Γιουνίς και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA: