Για ραδιουργίες μετά τις εκλογές κατηγορεί τον πρόεδρο της Γαλλίας ο Ζαν Λικ Μελανσόν, καταγγέλλοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στα μέτρα του αγνοώντας επιδεικτικά το αποτέλεσμα της κάλπης που έφερε πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Νωρίτερα ο Μακρόν δημοσίευσε μία επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες στην οποία ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι νικητής των εκλογών» και είπε ότι θα απαιτηθεί χρόνος για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κόμματα που «αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, τον κοινοβουλευτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την υπεράσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας».

Συνεχίζεται η κυβέρνηση Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε μάλιστα ότι έως ότου σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση το σχήμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα συνεχιστεί ενώ δεν διευκρίνισε εάν όντως θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού του, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο Μελανσόν έκανε λόγο για «μοναδική περίπτωση στον δημοκρατικό κόσμο» που ο Πρόεδρος αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μοναδική περίπτωση στη Δημοκρατία

«Πρόκειται για την επιστροφή του βασιλικού βέτο στην καθολική ψηφοφορία», έγραψε στο Χ ο Μελανσόν και πρόσθεσε:

«Ισχυρίζεται (σσ ο Μακρόν) ότι δίνει χρόνο για να σχηματίσει έναν άλλο συνασπισμό με ραδιουργίες μετά τις εκλογές! Είναι μια επιστροφή στις ίντριγκες της Τέταρτης Δημοκρατίας. Φτάνει πια. Πρέπει να υποκύψει και να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (σσ να σχηματίσει κυβέρνηση). Αυτό είναι δημοκρατία».