Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Η Πελόζι τον καλεί να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

Μπάιντεν: Η Πελόζι τον καλεί να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

Ο Μπάιντεν θα κάνει ό,τι αποφασίσει είπε η Νάνσι Πελόζι που ωστόσο κάλεσε τον πρόεδρο τον ΗΠΑ να το σκεφτεί σε σχέση με την υποψηφιότητά του

Η Νάνσι Πελόζι, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και μία από τις πιο επιδραστικές πολιτικούς στους Δημοκρατικούς, φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητα Μπάιντεν.

Η 84χρονη Πελόζι, σύμμαχος του Μπάιντεν επί σειρά ετών, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη ότι ο «χρόνος τελειώνει» και ο πρόεδρος πρέπει να λάβει μία απόφαση.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει πάρει την απόφασή του και αυτή είναι να δώσει τη μάχη απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η απόφαση είναι δική του

Αυτό της επεσήμανε και ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Morning Joe» του δικτύου MSNBC, με τη Νάνσι Πελόζι να απαντά ότι θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν «ό,τι και αν εκείνος αποφασίσει».

Η ίδια πάντως υπογράμμισε ότι θα ήθελε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του Μπάιντεν έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Το τεστ του ΝΑΤΟ

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εν λόγω Συνόδου, ο 81χρονος Μπάιντεν πρόκειται αυτήν την Πέμπτη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την πρώτη κρίσιμη δημόσια τοποθέτησή του έπειτα από το -προβληματικό για τον ίδιο και τους Δημοκρατικούς- προεδρικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Μάικλ Μπένετ, προχώρησε στην πρώτη ανοιχτή αμφισβήτηση των ικανοτήτων του προέδρου να κερδίσει τις εκλογές

«Η Πελόζι είναι η πιο υψηλόβαθμη πολιτικός των Δημοκρατικών που έχει μέχρι στιγμής καλέσει τον Μπάιντεν να σκεφτεί να αποχωρήσει», σχολιάζουν οι New York Times.

Ο Anthony Zurcher του BBC αναφέρει ότι οι παρατηρήσεις της Πελόζι δείχνουν ότι ο Μπάιντεν ίσως να μην έχει ξεπεράσει την καταιγίδα.

Η πρώτη ανοιχτή αμφισβήτηση

Μάλιστα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Μάικλ Μπένετ, προχώρησε στην πρώτη ανοιχτή αμφισβήτηση των ικανοτήτων του προέδρου να κερδίσει τις εκλογές.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αν ο Τζο Μπάιντεν συνεχίσει την εκστρατεία του για την προεδρία, όχι μόνο θα χάσει από τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου.

Ωστόσο, στη συνέντευξή του στο CNN, ο νομοθέτης του Κολοράντο δεν έφτασε στο σημείο να καλέσει τον Μπάιντεν να αποχωρήσει.

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024