Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Ποιοι εναντιώντονται στην ένταξη της Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Ποιοι εναντιώντονται στην ένταξη της Ουκρανίας

Σθεναρή αντίσταση στην αποστολή πρόσκλησης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ασκούν ΗΠΑ και Γερμανία

Σθεναρή αντίσταση στην αποστολή πρόσκλησης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ασκούν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από διπλωματικές πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου εν μέσω της συνόδου που συμπίπτει με την 75η επέτειο από την ίδρυση της στρατιωτικής συμμαχίας.

Συγκεκριμένα, μια από τις πηγές μίλησε για «σθεναρή αντίσταση» από πλευράς συμμάχων στο να προσκληθεί το Κίεβο να ενταχθεί στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού χωρίς να έχει εκπληρώσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, προσθέτοντας πως «στο τέλος θα το αποφασίσουν οι σύμμαχοι (πότε) να προσκαλέσουν την Ουκρανία να ενταχθεί στο NATO».

Δεν υπάρχει καμία πρόοδος

Τα σχόλια αυτά μοιάζουν να διαγράφουν τις ελπίδες του Κιέβου πως θα σημειωνόταν πρόοδος, μετά την οργή που εκφράστηκε από την ουκρανική πολιτική ηγεσία πως δεν απευθύνθηκε τέτοια πρόσκληση στην προηγούμενη σύνοδο του NATO, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Οι Ουκρανοί ενοχλήθηκαν έντονα όταν κατάλαβαν πως η πόρτα ήταν ανοιχτή, αλλά όχι και τόσο. Και νομίζω πως το σενάριο στην Ουάσιγκτον είναι το ίδιο», σημείωσε μια από τις πηγές του dpa.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ με τον Ουκρανό ομόλογο του

Νέα βοήθεια ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δίνουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Πεντάγωνο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητούσε διακαώς περισσότερα όπλα από τις ΗΠΑ και πλέον θα ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Ουκρανοί αξιωματούχοι παροτρύνουν εδώ και μήνες τους συμμάχους τους να προμηθεύσουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας για να αντιμετωπίσουν τις συχνές επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο Όστιν δήλωσε ότι το τελευταίο πακέτο όπλων για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει όπλα όπως αντιαρματικά όπλα και αναχαιτιστικά αεράμυνας, και θα επιτρέψει την ταχύτερη προμήθεια των αναχαιτιστικών συστημάτων αεράμυνας NASAMS και Patriot.

«Είμαι υπερήφανος που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν σύντομα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας», δήλωσε ο Όστιν λίγο πριν εισέλθει σε συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ. «Αυτό το πακέτο, στο πλαίσιο της προεδρικής εξουσιοδότησης για την ανάκληση, θα παρέχει περισσότερα αναχαιτιστικά αεροναυτικής άμυνας, αντιαρματικά όπλα και άλλα κρίσιμα πυρομαχικά από τα αμερικανικά αποθέματα».

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024